Uusi valtakunnallinen rahasto pk-yritysten yritysjärjestelyihin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Midinvest Management Oy on koonnut uuden valtakunnallisen pääomarahaston, Midinvest Fund II Ky:n. Rahaston ensimmäisen vaiheen tavoitteen, 20 miljoonaa euroa, merkitsivät täyteen Suomen Teollisuussijoitus Oy kahdeksalla miljoonalla eurolla, Eläke-Fennia ja Fennia yhteensä seitsemällä miljoonalla ja Etera viidellä miljoonalla eurolla.

"Midinvest Management Oy:n tavoitteena on koota rahastoon lisää pääomia noin vuoden kuluessa", kertoo Midinvest Managementin toimitusjohtaja Visa Virtanen.

"Suomen Teollisuussijoitus Oy vastaa merkittävällä investoinnillaan rahoituskysyntään, joka on voimakkaasti kasvanut erityisesti yrittäjäpolvenvaihdoksissa ja yrityskaupoissa", painottaa Suomen Teollisuussijoitus Oy:n sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola.

"Rahasto keskittyykin erityisesti suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten buyout-järjestelyihin, mutta rahoittaa myös kasvuyrityksiä", kertoo uuden rahaston sijoituspolitiikasta vastaava sijoitusjohtaja Veli-Matti Helenius Midinvest Managementista.

"Yrittäjäpolvenvaihdokset ja yrityskaupat vaativat runsaasti riskipääomaa, mutta pääomasijoittajana tarjoamme yrityksen kehittämiseen ja kasvattamisen myös huomattavan osaamispääoman", Helenius toteaa.

Rahaston sijoituksissa keskitytään yrityksiin, joiden liikevaihto on 5–35 miljoonaa euroa.

"Teemme myös enemmistösijoituksia, ja aikaisempi tai uusi toimiva johto voidaan sitoa omistuksellisesti yritykseen. Strategianamme on kasvattaa sijoituskohteita sekä orgaanisesti että yrityskaupoin. Useimmiten voimakas kehittyminen edellyttää kansainvälistymistä", Helenius luonnehtii.

Rahasto toimii koko Suomessa ja sen toiminta käynnistyy välittömästi. Nykyisin Jyväskylässä, Lahdessa ja Seinäjoella toimipisteitään pitävä Midinvest Management Oy on vahvistamassa resurssointiaan Etelä- ja Länsi-Suomessa.

"Tiimiämme täydennetään jälleen kokeneella teollisuustaustaisella yritysjohtajalla", kertoo Midinvest Managementin toimitusjohtaja Visa Virtanen.


Midinvest Management Oy
on yksityinen ja yrittäjävetoinen pääomarahastojen hallinnointiyhtiö, jonka strategiana on kasvaa valtakunnallisesti pk-yritysrahoittajana ja toimia paikallisesti asiakkaan lähellä maakunnissa. Kaikkiaan Midinvest hallinnoi 62 miljoonan euron pääomia ja sen palveluksessa on 8 kokenutta sijoitusalan ja liikkeenjohdon ammattilaista.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1995 perustettu yhtiö sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 330 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Midinvest Management Oy
Toimitusjohtaja Visa Virtanen, 0400 640 237
visa.virtanen@midinvest.fi

Sijoitusjohtaja Veli-Matti Helenius, 040 864 1281
veli-matti.helenius@midinvest.fi
www.midinvest.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy
Sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola, 0400 611 563
heini.noronen-juhola@teollisuussijoitus.fi
www.teollisuussijoitus.fi