Valmet Automotive alkaa valmistaa Mercedes-Benzin GLC-mallia

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valmet Automotive ja Mercedes-Benz ovat ilmoittaneet, että Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan Mercedes-Benzin GLC-mallia Uudenkaupungin autotehtaalla. Valmet Automotive käynnistää projektin välittömästi.

Valmet Automotive tuo tarvittavaa lisäkapasiteettia GLC-mallin tuotantoon. GLC-mallin päävalmistuspaikka on Mercedes-Benzin tehdas Bremenissä, Saksassa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on täydessä käytössä.

GLC-mallin valmistus alkaa Suomessa vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Uudenkaupungin tehtaalla valmistettavien GLC-mallien suunniteltu valmistusmäärä vastaa A-sarjan tuotannosta sovittuja valmistusmääriä.

– Valmet Automotive on kokenut ja luotettava kumppani, jonka teknologinen osaaminen on maailman huippua. A-sarjaa on valmistettu Uudessakaupungissa vuodesta 2013 alkaen, ja haluamme jatkaa menestyksekästä yhteistyötämme GLC-mallin tuotannolla, kertoo Mercedes-Benzin henkilöautopuolen ostotoimesta ja toimittajalaadusta vastaava johtaja Klaus Zehender.

– Sopimus GLC-mallin valmistamisesta on osoitus siitä, kuinka hyvin Valmet Automotive on onnistunut A-sarjan valmistuksessa. Olemme todistaneet Daimlerille osaamisemme, ja tuloksena on vahva luottamus kykyymme valmistaa heille jo toista menestysmallia, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valmet Automotive käynnistää GLC-mallin valmistukseen tähtäävän projektin välittömästi. Projekti merkitsee mittavia muutostöitä Uudenkaupungin autotehtaalla, muun muassa uuden korihitsaamon rakentamista GLC-mallia varten. Projektin investointien suuruus on useita kymmeniä miljoonia euroja.

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu ensi vuonna Uudessakaupungissa, mutta uuden valmistussopimuksen myötä Uudenkaupungin autotehtaan toiminnan painopiste siirtyy kohti GLC-mallia. A-sarjan suunniteltu valmistusmäärä Suomessa laskee kuluvan vuoden tasosta Valmet Automotiven valmistautuessa GLC-mallin nopeaan tuotannonkäynnistämiseen.

Tilanteen johdosta Valmet Automotivelle tulee määräaikainen sopeutustarve, jonka vuoksi aloitetaan tuotantohenkilöstöä koskevat YT-neuvottelut. Vuoden 2016 keväällä alkavan sopeutustarpeen arvioidaan vastaavan vuositasolla noin 300 henkilötyövuotta.

– Tämän hetken suunnitelmien mukaan tarvitsemme kaikki nykyiset autonrakentajamme GLC-mallin tuotannon ylösajoon vuoden 2017 alussa. Ketään ei irtisanota, ja määräaikaisessa vajaatyöllisyystilanteessa pyrimme joustaviin ratkaisuihin sopeutustarpeen minimoimiseksi. On myös nähtävissä, että tulemme myöhemmin rekrytoimaan lisää henkilöstöä GLC-mallin valmistukseen, kertoo Korhonen.

Projektivaiheessa GLC-mallin valmistuksen työllistävä vaikutus arvioidaan kaikkiaan muutamaksi sadaksi henkilötyövuodeksi. Tuotantovaiheessa GLC tulee työllistämään Valmet Automotivella noin 1200 henkilöä ja alihankkijoilla noin 300.

 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011 
mikael.maki@valmet-automotive.com

Valmet Automotiven puolesta sopimusta ja siihen liittyviä seikkoja kommentoi toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Haastattelupyynnöt: Nadja Doyle
puh. 020 484 8015
nadja.doyle@valmet-automotive.com

 

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

Valmet Automotive: www.valmet-automotive.com ja www.facebook.com/ValmetAutomotive

Daimler: www.media.daimler.com ja www.daimler.com