Valmet Automotive aloittaa uuden Mercedes-Benz A-sarjan valmistuksen Suomessa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valmet Automotive ja Daimler AG ovat ilmoittaneet että Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan uuden Mercedes-Benz A-sarjan autoja tyydyttääkseen auton odotettavissa olevan suuren kysynnän. Valmet Automotive aloittaa projektin välittömästi, ja tarkoitus on viimeistellä sopimus syksyn 2012 kuluessa.

Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa suunnitellaan valmistettavaksi yli 100 000 A-sarjan autoa vuodesta 2013 vuoteen 2016.

Daimler valmistaa samaan aikaan uutta A-sarjaa omassa tuotantolaitoksessaan. Auton valmistus Rastattissa, Saksassa on alkanut heinäkuussa ja se tulee markkinoille syyskuussa 2012. Daimlerin mukaan autosta on jo 40 000 tilausta.

”Uudet kompaktiluokan automme ovat niin suosittuja, että niiden valmistus vaatii koko Rastattin ja Kecskemétin tehtaidemme kapasiteetin. Sen vuoksi olemme valinneet kokeneen tuotantospesialistin Valmet Automotiven tuomaan meille lisää A-sarjan valmistuskapasiteettia vuodesta 2013 alkaen”, sanoo Dr. Wolfgang Bernhard, joka vastaa Daimlerin johdossa Mercedes-Benz –henkilö- ja pakettiautojen valmistuksesta ja hankintatoimesta.

”Olemme innostuneita päästessämme valmistamaan autoja maailman arvostetuimpiin kuuluvalle automerkille”, sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen. ”Nopeutemme tuotannon aloittamisessa perustuu prosessisuunnittelutaitoomme ja kokemukseemme vaativista valmistusprojekteista ja sillä oli keskeinen merkitys Daimler-yhteistyön syntymisessä. Haluamme luoda asiakkaalle menestystä toimintamme korkealla laadulla. Valmet Automotivella on jo pitkäaikainen ja vakiintunut suhde Daimleriin, joka kuuluu Saksan ja Puolan kattoliiketoimintamme tärkeimpiin asiakkaisiin.”

Korhosen mukaan kumppanuus Daimlerin kanssa on hyvin merkittävä Valmet Automotivelle ja se kertoo yrityksen palvelujen korkeasta laadusta ja kilpailukyvystä. Nykysuunnitelmien mukaan A-sarjan valmistuksen ansiosta Valmet Automotive voi työllistää lomautetut henkilöt (keskimäärin 300-400 vuonna 2012) vuoden 2013 aikana. Vuodesta 2014 lähtien uusia työpaikkoja syntyy muutamia satoja riippuen tuotantovolyymien kehityksestä Valmet Automotiven tuotelinjoilla.

 

Lisätietoja:

Valmet Automotive:

Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen
+358 204 84 8001

Viestintäjohtaja Teija Åhlman
+358 20 484 8060
teija.ahlman@valmet-automotive.com

Teollisuussijoitus:

Sijoitusjohtaja Heikki Vesterinen
+358 40 5088 558
heikki.vesterinen@teollisuussijoitus.fi

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. www.valmet-automotive.com