Valmet Automotive ja CATL strategiseen kumppanuuteen sähköautoratkaisuissa – samalla CATL merkittäväksi omistajaksi Valmet Automotiveen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

 

CATL on yksityisesti omistettu teknologia-alan yritys, jonka päätoimipaikka on Ningdessä, Kiinassa. CATL suunnittelee ja valmistaa litium-ioni –teknologiaan perustuvia sähköisen liikenteen akkuratkaisuja sekä tarjoaa niille jälkimarkkinapalveluita. CATL on maailman kolmen johtavan autoteollisuuden akkuvalmistajan joukossa ja selkeä markkinajohtaja Kiinassa. Yrityksen laajaan asiakaskuntaan kuuluu myös johtavia eurooppalaisia autonvalmistajia, ja se laajentaa toimintaansa määrätietoisesti Euroopan nopeasti kasvavilla sähköautomarkkinoilla. Vuonna 2016 CATL työllisti yli 10 000 henkilöä.

Valmet Automotiven ja CATL:n osaamis- ja liiketoiminta-alueet täydentävät vahvasti toisiaan. Yritykset tulevat kehittämään yhdessä sähköiseen voimansiirtoon ja akkupaketteihin liittyviä ratkaisuja Euroopassa johtaville autonvalmistajille sekä heidän alihankkijoilleen. Kiinteällä yhteistyöllä Valmet Automotiven kanssa CATL vahvistaa asemiaan laajentua Euroopan nopeasti kehittyville sähköautomarkkinoille.

CATL:n sijoitus ja mukaantulo aktiiviseksi omistajaksi vahvistavat merkittävästi Valmet Automotivea. CATL tuo mukanaan resursseja ja osaamista, joiden avulla Valmet Automotive pystyy edelleen kehittämään palvelutarjontaansa, toimintojaan ja kilpailukykyään niin Suomessa kuin Keski-Euroopassa.

Olemme ylpeitä, että CATL on valinnut Valmet Automotiven kumppanikseen. Sähköautomarkkinat kehittyvät nopeasti ja alan kasvunäkymät ovat erittäin positiiviset. CATL tarjoaa meille resursseja ja osaamista juuri oikeaan aikaan sähköautomarkkinoiden kehitystä ajatellen. Kiina tällä hetkellä on maailman suurin ja tärkein sähköautomarkkina, ja CATL on sen johtava akkuvalmistaja. Yhdistämällä osaamisemme pyrimme vastaamaan erityisesti Euroopan autoteollisuuden kehittyviin tarpeisiin, ja jatkamaan sekä laajentamaan sitä menestystarinaa, jota Valmet Automotive on Euroopan johtavien autonvalmistajien kanssa tehnyt jo vuosikausia, toteaa Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

Meille yhteistyö Valmet Automotiven kanssa niin sijoittajana kuin strategisena kumppanina on suuri mahdollisuus. Molemmilla yrityksillä on yhteinen pyrkimys nousta erittäin merkittävään asemaan Euroopan sähköautomarkkinoilla. Valmet Automotivella on läheiset suhteet kaikkiin johtaviin Euroopan automerkkeihin, erinomainen maine sekä maailman huippua edustavat suunnittelu- ja valmistuspalvelut. Näistä syistä Valmet Automotive on meille täydellinen kumppani, toteaa CATL:n toimitusjohtaja Jia Zhou.

Valmet Automotiven ja CATL:n strateginen kumppanuus tulee keskittymään varsinkin täyssähkö- ja hybridiajoneuvojen projektinhallinta- ja suunnittelupalveluihin sekä akkupakettien toimittamiseen.

Sähköinen liikenne on selvässä kasvuvaiheessa, ja strategisen kumppanuutemme myötä voimme tarjota asiakkaille kattavia ja korkealuokkaisia ratkaisuja. Yhteisen potentiaalimme toteuttamiseksi Valmet Automotive ja CATL ovat rakentaneet sähköautomarkkinoihin liittyvää yhteistyö- ja kehityssuunnitelmaa, jonka toteutus lähtee välittömästi liikkeelle, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.
 

Lisätietoja:

Jarkko Sairanen, hallituksen puheenjohtaja
jarkko(at)sairanen.mobi
Haastattelut maanantaina 10.00–11.30 ja 14.30–16.00 assistentti Terhi Toivarin kautta 040 733 6929

Ilpo Korhonen, toimitusjohtaja
ilpo.korhonen(at)valmet-automotive.com
020 484 8000

Valmet Automotive on vahvaa suunnitteluosaamista tarjoava autojen valmistuspalvelujen, avoautojen kattojärjestelmien ja konsulttipalvelujen tarjoaja. Erityisosaamisaluettamme ovat korkean arvoluokan autot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotive työllistää yli 2500 autoalan ammattilaista Suomessa, Saksassa ja Puolassa. Yritys on yksi maailman suurimmista autojen sopimusvalmistajista. Vuodesta 1968 alkaen se on valmistanut Uudenkaupungin autotehtaalla autoteollisuuden johtavia merkkejä, kuten Saab, Opel, Porsche ja Mercedes-Benz. Valmet Automotiven omistavat Pontos (39 %), Tesi (39 %) sekä CATL (22 %).

Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) on yksityisesti omistettu teknologia-alan yritys, jonka päätoimipaikka on Ningdessä, Kiinassa. CATL suunnittelee ja valmistaa litium-ioni –teknologiaan perustuvia energiavarastoja sekä sähköisen liikenteen akkuratkaisuja sekä tarjoaa niille jälkimarkkinapalveluita. CATL:n tavoitteena on tarjota asiakkaille paras hinta-laatu –suhde teknologisten innovaatioiden ja tuoteominaisuuksien avulla. CATL on yksi maailman kolmesta suurimmista autoteollisuuden akkuvalmistajista ja selkeä markkinajohtaja Kiinassa. Sen asiakaskuntaan kuuluu myös johtavia eurooppalaisia autonvalmistajia. Vuonna 2016 CATL työllisti yli 10 000 henkilöä maailmanlaajuisesti. http://www.catlbattery.com

Pontos on aktiivinen kiinteistö- ja pääomasijoitusyhtiö. Missiomme on toimia arvojemme mukaisesti Pontoksen, sen kumppaneiden ja toimintaympäristön hyväksi. Yhtiön tavoite on osaamiseen ja sijoitusstrategiaan perustuva tasapainoinen, pitkäjänteinen kasvu.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Toimimme aktiivisena vähemmistöomistajana, jolla on liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. Hallinnoitavien varojen kokonaismäärä on 1 miljardi euroa ja kohdeyritysten lukumäärä yhteensä 660.