Valmet Automotive laajentaa kokoonpanoa ja rekrytoi lisää

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valmet Automotive on viime vuosina nostanut Uudenkaupungin autotehtaan valmistusmääriä nopeaan tahtiin, ja viime vuonna yritys toimitti ensimmäisen kerran historiassaan asiakkaalle yli 100 000 autoa. Alkuvuoden tuotantolukujen perusteella arvioidaan, että kyseinen ennätys ylitetään tänä vuonna.

Tuotantomäärien nopean kasvun johdosta Uudenkaupungin autotehtaan tuotantolinjoja ja prosesseja kehitetään jatkuvasti. Tänä vuonna kokoonpanon muutostyöt ovat merkittävästi aiempia vuosia laajempia. Kokoonpano-osaston lisälinjan rakentaminen vastaa nykyisiin ja tuleviin tuotannon tarpeisiin, painottaen tuotannon joustavuutta.

Kokoonpanon lisälinja merkitsee myös uusia työpaikkoja, joita syntyy autotehtaalle nyt noin 50. Valmet Automotive on aiemmin ilmoittanut merkittävästä rekrytointitarpeesta tälle vuodelle. Lisälinjan työllistävän vaikutuksen huomioiden Uudenkaupungin autotehtaalle tullaan loppuvuoden aikana palkkaamaan vielä noin 400 henkilöä tuotannon eri tehtäviin.

”Uudenkaupungin autotehdas valmistautuu jatkuvasti tulevaisuuden haasteisiin. Kokoonpanon lisälinja on osoitus valmistusmenetelmiin liittyvästä kehitystyöstämme sekä toimintamme lisääntyvästä joustavuudesta”, kertoo Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Lisätietoja:     

Mikael Mäki, viestintäpäällikkö, Valmet Automotive
050 317 4308
mikael.maki(at)valmet-automotive.com
www.valmet-automotive.com

Valmet Automotive -konserni on yksi maailman johtavista ajoneuvojen sopimusvalmistajista, avoautojen kattojärjestelmien Tier 1 -tason toimittaja ja kansainvälisen autoteollisuuden merkittävä tuotekehityskumppani. Valmet Automotive -konserni painottaa strategiassaan sähköisen liikenteen ratkaisuja ja akkujärjestelmiä. Konsernin toiminta jakautuu neljään liiketoimintalinjaan: Manufacturing, Engineering, EV Systems ja Roof & Kinematic Systems. Yritys on perustettu vuonna 1968 ja valmistanut Uudenkaupungin autotehtaalla jo yli 1,4 miljoonaa autoa. Tällä hetkellä tehtaan tuotantomalleina ovat Mercedes-Benzin A-sarja ja GLC. Vuonna 2018 Uudenkaupungin autotehtaalla valmistui 110 000 autoa, joka on enemmän kuin koskaan aiemmin yrityksen yli 50-vuotisen historian aikana. Valmet Automotive käynnistää syksyllä 2019 Salossa akkujen suursarjatuotannon autoteollisuuden tarpeisiin. Yritys työllistää toimipaikoissaan Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa 6000 autoalan ammattilaista (tilanne 31.12.2018). Valmet Automotive -konsernin suurimmat osakkeenomistajat ovat sijoitusyhtiöt Tesi sekä Pontos Group, molempien omistusosuus on 38,46 prosenttia. Kiinalainen Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), maailmanlaajuisesti johtava sähköautojen akkujen ja akkukennojen valmistaja, omistaa konsernista 23,08 prosenttia.