Valmet Automotive ostaa Semconin suunnittelupalvelut Saksassa ja laajentaa tarjontaansa autoteollisuudelle

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

 

Nyt allekirjoitettu sopimus sekä aiemmin ilmoitettu strateginen kumppanuus CATL:n, maailman johtavan sähköautoakkujen ja energiavarastojen tarjoajan kanssa muodostavat vahvan pohjan, jolta Valmet Automotive tulee laajentamaan toimintaansa sopimusvalmistuksesta ja avoautojen kattojärjestelmistä. Tavoite on kehittyä näiden lisäksikeskeiseksi autoteollisuuden suunnittelupalvelujen tarjoajaksi Euroopassa ja rakentaa vahva asema erityisesti nopeasti kasvavilla sähköautomarkkinoilla.

Kaupan myötä Valmet Automotive saa käyttöönsä alan huippua edustavaa osaamista, jonka avulla yritys lisää kykyään tarjota autoprojektien suunnittelupalveluita sekä nopeuttaa kehitystään hybridi- ja sähköautojen akku- ja voimalinjaratkaisuissa. Valmet Automotive hyötyy myös ostettujen toimintojen pitkäaikaisista asiakassuhteista saksalaisten autonvalmistajien kanssa.

– Kauppa laajentaa erittäin merkittävällä tavalla suunnittelupalvelujemme tarjontaa. Se on tärkeä osa Valmet Automotiven strategian toteutusta. Kaupan jälkeen Valmet Automotivella on nyt lähes 1000 suunnittelijan tiimi Suomessa ja Saksassa. Meiltä kysytään yhä kattavampia suunnittelukokonaisuuksia, ja nyt olemme vahvistaneet kykyämme vastata autonvalmistajien tarpeisiin. Toivotamme Semconin Saksan-toimintojen henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Valmet Automotiveen. Yhdessä tuemme asiakkaitamme menestykseen, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valmet Automotivelle siirtyvät Saksan toiminnot sijaitsevat Wolfsburgissa, Ingolstadtissa, Rüsselsheimissa, Bad Friedrichshallissa, Sindelfingenissä sekä Münchenissä. Ostettava kokonaisuus sisältää suunnittelu- ja testauspalveluja sekä prototyyppi- ja erikoissarjavalmistusta. Asiakkaisiin lukeutuvat kaikki Saksan suurimmat autonvalmistajat, kuten Audi, BMW, Daimler, Opel, Porsche ja VW. Toimintojen liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 800 henkilöä. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen helmikuun aikana.

Lisätietoja:

llpo Korhonen, toimitusjohtaja

Haastattelupyynnöt:
Mari Vilkanen
puh. 020 484 8026
Email: mari.vilkanen@valmet-automotive.com

Valmet Automotive on autoteollisuuden johtava palvelujen toimittaja, jonka tarjonta perustuu vahvaa suunnitteluosaamiseen. Yrityksen liiketoiminta-alueina ovat suunnittelu- ja valmistuspalvelut, avoautojen kattojärjestelmät ja konsulttipalvelut. Valmet Automotiven erityisosaamisalueita ovat korkean arvoluokan autot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotive -konserni työllistää yli 2500 autoalan ammattilaista Suomessa, Saksassa ja Puolassa. Valmet Automotive, yksi maailman suurimmista autojen sopimusvalmistajista, on valmistanut Suomessa autoteollisuuden johtavia merkkejä, kuten Saab, Opel, Porsche ja Mercedes-Benz, vuodesta 1968.

www.valmet-automotive.com        www.facebook.com/valmetautomotive

Tesi on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Toimimme aktiivisena vähemmistöomistajana, jolla on liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. Hallinnoitavien varojen kokonaismäärä on 1 miljardi euroa ja kohdeyritysten lukumäärä yhteensä 660. @TesiFII