Valmet Automotive tukee strategiansa toteutusta muutoksella johdossa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tammikuussa 2017 Valmet Automotive julkisti kumppanuutensa sähköajoneuvojen ratkaisuissa Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) –yrityksen kanssa, joka on yksi maailman johtavista akku- ja energiavarastoratkaisujen tarjoajista. Tätä seurasi helmikuussa 2017 autoteollisuudelle suunnittelupalveluja tarjoavan yrityksen osto Saksassa. Kaupan myötä Valmet Automotive vahvistui noin 800 asiantuntijalla, joiden toimipaikat sijaitsevat lähellä tärkeimpiä asiakkaitamme. Kaikkiaan Valmet Automotivella on tällä hetkellä noin 1000 insinöörin tiimi.

Suunnittelupalveluiden laajentamisen ja CATL-kumppanuuden tavoitteena on tuoda Valmet Automotive lähemmäs avainasiakkaitaan sekä vahvistaa yrityksen asemaa alan merkittävänä toimijana Euroopassa nopeasti kehittyvässä ja kasvavassa sähköautoliiketoiminnassa. Päämääränä on tukea eurooppalaisia autoteollisuuden yrityksiä ja heidän alihankkijoitaan sekä valittuja muiden teollisuuden alojen yrityksiä kehittämällä sähköajoneuvojen voimalinjaratkaisuja, integroimalla niitä ajoneuvoihin sekä toimittamalla akkujärjestelmiä. Valmet Automotiven ainutlaatuinen palvelutarjonta mahdollistaa myös kokonaisten ajoneuvojen suunnittelun sekä ajoneuvojen ja kattojärjestelmien valmistamisen.

Autonvalmistajana Valmet Automotive on rakentanut vahvan yhteistyösuhteen Daimlerin kanssa valmistamalla huomattavan määrän Mercedes-Benz –autoja Uudessakaupungissa. Yhteistyö saavutti tärkeän merkkipaalun, kun GLC-katumaasturin valmistus alkoi alkuvuonna 2017. A-sarjan ja GLC-katumaasturin myötä autotehtaan tuotanto nousi uuteen ennätykseen. Ennätyksen taustalla oli onnistunut rekrytointikampanja, joka oli tulokseltaan Suomen suurin ja nosti Uudenkaupungin autotehtaan Suomen suurimmaksi tehtaaksi yli 4000:llä työntekijällä. Vaikka operatiivisista syistä johtuen tuotannon nopea ja huomattavan suuri kasvu ei johtanut odotettuihin taloudellisiin tuloksiin, Valmet Automotive pystyi toimittamaan Daimlerille autoja jopa alkuperäisiä odotuksia enemmän. Daimler-yhteistyön seuraava merkkipaalu on tämän vuoden aikana Uudessakaupungissa tuotantoon tuleva uusi Mercedes-Benz –automalli, jota ei ole vielä julkistettu.

Valmet Automotiven kasvun ja strategian mukaisten liiketoiminta-mahdollisuuksien hyödyntämiseksi täysimääräisesti on Valmet Automotiven hallitus päättänyt toteuttaa muutoksen yrityksen johdossa. Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen luopuu tehtävästään 29.1.2018 ja jättää yrityksen 28.2.2018. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty. Väliaikaisesti Valmet Automotiven emoyhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa Valmet Automotive -konsernin lakiasiainjohtaja Minna Huhtaniska.

– Valmet Automotive on muuttunut nopeasti samalla kun se on kasvanut merkittäväksi eurooppalaiseksi autoteollisuuden toimijaksi. Vaikka vuoden 2017 taloudellinen tulos on pettymys, ovat Uudenkaupungin näkymät valoisat. Tavoitteena vuodelle 2018 on taas uusi tuotantoennätys sekä satojen uusien työntekijöiden palkkaus. Nyt kun yrityksen toiminta ja palvelutarjonta on laajentunut merkittävästi niin Suomessa, Saksassa kuin Puolassa, ovat eväät vahvalle tulevaisuudelle omissa käsissämme. Menestyksen vaatimien toimenpiteiden toteuttamisen varmistamiseksi hallitus on katsonut ajankohtaiseksi tehdä muutoksen myös yrityksen johdossa, toteaa Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

– Olen ylpeä niistä saavutuksista, jotka olemme yhdessä saavuttaneet vuosikymmenten aikana Valmet Automotivella. Yrityksessä on valtava määrä osaamista, ja minulle on ollut etuoikeus olla mukana rakentamassa tätä menestystarinaa. Toivotan Valmet Automotivelle onnea ja menestystä strategian toteutuksessa ja kasvussa autoteollisuuden kansainväliseksi toimijaksi, jolla on merkittävä rooli koko toimialan muutoksessa kohti sähköistä liikennettä, toteaa Valmet Automotiven väistyvä toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

– Valmet Automotiven hallitus sekä koko yrityksen henkilöstö kiittävät lämpimästi Ilpo Korhosta hänen 30-vuotisesta palveluksestaan yrityksessä. Hän on toiminut useissa yritykselle tärkeissä tehtävissä, ja hänen sitoutumisensa on ollut keskeinen tekijä yrityksen menestystarinassa, jatkaa Jarkko Sairanen.

Yhtiön omistajat Pontos, Tesi ja CATL tukevat Valmet Automotiven toimenpiteitä strategian toteuttamiseksi.
– Valmet Automotivella on erinomaiset edellytykset kehittyä liikenteen sähköistymisen myötä entistä merkittävämmäksi osaksi eurooppalaista autoteollisuutta, sanoo Pontoksen toimitusjohtaja Timo Kokkila.

Lisätietoja:
Jarkko Sairanen, hallituksen puheenjohtaja, Valmet Automotive
sähköposti: jarkko@sairanen.mobi
Haastattelupyynnöt assistentti Terhi Toivarin kautta, puh. 040 733 6929 ¨’

Timo Kokkila, toimitusjohtaja, Pontos Oy
sähköposti: timo.kokkila@pontos.fi
Puh: +358 10 239 6359
@timokokkila 

Jussi Hattula, Johtaja, Kasvusijoitukset ja teolliset sijoitukset, Tesi
sähköposti: jussi.hattula@tesi.fi
Puh: +358 40 066 9955
@TesiFII / @jussiha

 

www.valmet-automotive.com sekä Valmet Automotiven Facebook-, LinkedIn-, Twitter– ja
YouTube-sivut.

Valmet Automotive tuottaa suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköiset ajoneuvot ja avoautot. Palveluksessamme on 5500 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.