Virtuaaliteknologiayhtiö Varjo kerännyt 41 miljoonaa euroa kasvurahoitusta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalaislähtöinen teknologiayhtiö Varjo on kerännyt 41 miljoonan euron rahoituskierroksen, jossa siihen sijoittivat EQT Ventures, Atomico, Volvo, Lifeline Ventures, sekä uusina strategisina sijoittajina Mirabaud ja Foxconn. Kierroksella kerätyt varat yhtiö käyttää uusien palvelujen ja tuotteiden kehitykseen sekä skaalaukseen uusille toimialoille.

Varjo valmistaa markkinoiden kehittyneimpiä virtuaalitodellisuuden (VR, virtual reality), lisätyn todellisuuden (AR, augmented reality) ja tehostetun todellisuuden (MR, mixed reality) laitteita ja palveluita.

Odotukset metaversea kohtaan ovat kansainvälisesti suuret sekä kuluttaja- että yrityspuolella. Jotta odotukset saadaan lunastettua, tarvitaan sekä helppokäyttöistä ja tarkkaa teknologiaa että laadukkaita ohjelmistoja ja sisältöä. Varjon kehittämällä teknologialla – uusi pilvipalvelualusta ’Varjo Reality Cloud’ yhdistettynä yhtiön XR-3-, VR-3- ja Aero -tuotteisiin – voidaan työskennellä ammattimaisesti ja täysin virtuaalisesti eri toimialoilla, ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä taas mahdollistaa globaalin etätyön, mikä tehostaa työntekoa sekä vähentää työmatkailun CO2-päästöjä”, havainnollistaa Keith Bonnici, sijoitusjohtaja Tesillä.

Tuoreelle kierrokselle Tesi osallistui sekä omalla sijoituksellaan että Euroopan investointipankin kanssa luodulla ESIR-rahoitusinstrumentilla (Euroopan strateginen investointirahasto). Tesi teki ensisijoituksensa yhtiöön vuonna 2020.

 

Lue lisää:

Lisätietoja:

Keith Bonnici, sijoitusjohtaja, venture capital -sijoitukset
keith.bonnici@tesi.fi
+358 40 1799 584

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII