Venture Bridge -rahoitusta hakenut 20 yritystä yhteensä 17,8 milj. eurolla

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi käynnisti kesäkuussa koronatilanteen vuoksi Venture Bridge -sijoitusohjelman kansainvälistä kasvua hakeville teknologiayrityksille, jotka hakevat lähitulevaisuudessa seuraavaa, suurempaa sijoituskierrosta. On odotettavissa, että koronatilanteen vuoksi kansainvälisten sijoittajien toiminta tulee Suomessa lähivuosina olemaan viime vuosiin verrattuna vähäisempää. Tesi paikkaa tätä rahoituskapeikkoa siltarahoituksella, jotta yrityksillä on enemmän aikaa ja resursseja hakea suurempia rahoituskierroksia. Venture Bridge -ohjelman sijoitukset tehdään yhdessä ja samoin ehdoin ammattimaisten venture capital -sijoittajien kanssa. Sijoitukset toteutetaan vaihtovelkakirjalainana.

Tesi on saanut Venture Bridge -rahoitushakemuksia 20 yritykseltä yhteensä 17,8 milj. eurolla. Näistä sijoituksiksi asti on tähän mennessä edennyt kaksi hanketta yhteensä 1,1 milj. eurolla. Viisi hanketta on neuvotteluissa loppusuoralla.

Toteutuneet sijoitukset (28.8.2020 mennessä):

Blidz Oy
Disior Oy

”Venture Bridge -rahoituksen kysyntä on ollut odotettua. Koronatilanteen alettua merkittävä osa yhtiöitä oli rahoitettu pitkäksi aikaa. Kun yhtiöiden kassavarat jossain kohtaa hupenevat ja mikäli matkustusrajoituksen eivät helpota niin todennäköisesti hakemuksia tulee syksyn aikana runsaasti lisää”, sanoo Juha Lehtola Tesistä.

Hakemus- ja sijoituspäätösmäärät on jaoteltu toimialoittain alla olevassa taulukossa.

 Toimiala

 Haettu rahoitus Tesiltä (€m)

 Kpl

 Sijoituspäätökset (m€)

 Kpl

 Software

5,4

10

0,8

1

 Consumer

3,7

4

0,3

1

 Health Tech

2,3

2

 

 

 Deep Tech

6,5

4

 

 

 

Lisätietoja Venture Bridge -ohjelmasta ja hakuohjeet

Lisätietoja antaa:

Juha Lehtola, johtaja, Venture capital -sijoitukset
juha.lehtola@tesi.fi, +358 400 647 671

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,3 miljardia euroa. Omistamisen ja onnistumisen kunnianhimoa – www.tesi.fi | www.dtg.tesi.fi | @TesiFII