Verdane Capital on kerännyt kahden miljardin kruunun (SEK) pääomasijoitusrahaston

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Verdane Capital on kerännyt kahden miljardin kruunun (SEK) edestä sijoitussitoumuksia uuteen Verdane VIII –rahastoon, joka on yhtiön historian suurin rahasto. Rahasto tuo uutta pääomaa pohjoismaisille kasvuyrityksille. Neljä suomalaista sijoittajaa on sijoittanut rahastoon.

“Olemme tyytyväisiä, että Verdane VIII on kerännyt kahden miljardin euron edestä sijoitussitoumuksia. Rahaston hallinnoimat varat sijoitetaan pohjoismaisiin kasvuyrityksiin, joilla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun IT- , energia- ja kehittyneen teollisuuden aloilla”, toteaa Verdane Capital Advisors -yhtiön toimitusjohtaja Lars B. Thoresen.

Verdane VIII on Verdanen historian suurin rahasto. Yli puolet rahaston pääomasta on Pohjoismaiden ulkopuolisilta sijoittajilta.

“Kansainväliset sijoittajat ovat olleet hyvin kiinnostuneita pohjoismaisista markkinoista viime vuosina, ja heidän osuutensa alueelle kerätystä pääomasta on yli kaksi kolmasosaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Verdanen rahastoilla on ainutlaatuinen asema Pohjoismaiden markkinoilla, koska ne hankkivat listaamattomia yrityksiä sisältäviä sijoitusportfolioita. Tämän vahvistaa myös uuden rahaston saama vastaanotto. Olemme hyvillämme uusien ja vanhojen sijoittajien osoittamasta luottamuksesta”, lisää Lars B. Thoresen.

Suomen Teollisuussijoitus on yksi Verdane VIII:n sijoittajista. Teollisuussijoitus teki ensimmäisen sijoituksensa Verdanen rahastoon vuonna 2009, minkä jälkeen Verdane on perustanut toimiston Helsinkiin, ja sen hallinnoimat rahastot ovat tehneet kolme sijoitusta Suomeen.

“Verdane Capital Advisors on onnistunut hyvin strategiansa jalkauttamisessa Suomeen”, sanoo Teollisuussijoituksen rahastosijoituksista vastaava johtaja Anne Riekki. “Uskomme, että yhtiöllä on tärkeä rooli suomalaisessa pääomasijoitusmarkkinassa, jotta saadaan pääomat kiertämään ja suomalaisille yrityksille lisää kasvurahoitusta.”

Verdane VIII on sijoittanut jo 16 yritykseen kolmen eri sijoitusportfolion (eEquity, Aggregate Media IV ja Statoil Technology Invest) kautta Ruotsissa ja Norjassa. Kohdeyhtiöt ovat sähköisen kaupankäynnin, energia- ja IT-aloilta.

“Etsimme lisää sijoitusmahdollisuuksia kyseisillä toimialoilla sekä muilta teknologiavetoisilta toimialoilta. Etsimme ensisijaisesti sijoitussalkkujen ostomahdollisuuksia. Myyjille tarjoamamme ratkaisut ovat herättäneet paljon kiinnostusta, ja tutustumme mielellämme uusiin potentiaalisiin myyjiin”, sanoo Verdane Capital Advisorsin toimitusjohtaja Bjarne Lie.

 

Lisätietoja:

Lars Thoresen, lars.thoresen@verdanecapital.com, +47 957 07 494
Bjarne Lie, bjarne.lie@verdanecapital.com, +47 918 15 508

 

Verdane ja Verdane Capital Advisors

Verdane Capital Advisors on pohjoismaisen markkinan suurin ja menestynein jälkimarkkinarahastojen itsenäinen hallinnoija. Verdanen rahastoilla on sijoitussitoumuksia yli kuuden miljardin SEK:n edestä, ja yhtiö on keskittynyt ostamaan pohjoismaisia suorien sijoitusten salkkuja houkuttelevilta toimialoilta kuten energia, ICT ja muu teollisuus. Rahastot voivat sijoittaa myös valikoituihin kasvuvaiheen yrityksiin.

Vuodesta 2003 alkaen Verdane Capital Advisorsin hallinnoimat rahastot ovat hankkineet 22 portfoliota, joissa on yli 250 yritystä. Verdane on sijoittanut mm. seuraaviin yrityksiin: Mathem, BytHjul, Resman ja Wireless Maingate. Aiempia omistuksia ovat muun muassa Coding Technologies, Chipcon, DIBS, Nacre, Reslink, Reslab ja Tradedoubler. Lisätietoja: www.verdanecapital.com