Verdane Capital on kerännyt uuden 3 miljardin Ruotsin kruunun pääomasijoitusrahaston

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

“Olemme iloisia sijoittajien osoittamasta luottamuksesta rahastoa kohtaan ja odotamme innolla, että pääsemme auttamaan kunnianhimoisia yrittäjiä rakentamaan kasvavia yrityksiä,” toteaa Verdane Capital Advisors- yhtiön toimitusjohtaja Bjarne Lie.

Rahaston noin 30 sijoittajaa koostuvat yksityisistä ja julkisistä eläkeyhtiöistä, vakuutusyhtiöistä, yliopistojen rahastoista, yksityisistä säätiöistä ja sijoitusyhtiöistä sekä varakkaista yksityishenkilöistä, jotka ovat kaikki sitoutuneet rahaston tavoitteeseen: edesauttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan täyteen potentiaaliinsa.

“Verdanen sijoitusstrategian ydin on toimia ongelmanratkaisijana listaamattomien sijoitusten omistajille, tarjoamalla likviditeettiä ja jatkorahoitusta joustavin tavoin. Tavoitteenamme on tarjota houkutteleva räätälöity ratkaisu, joka vastaa omistajien tarpeita”, sanoo Lie.

Verdanen rahastot ovat toteuttaneet 28 portfoliojärjestelyä, jotka yhdessä suorien yksittäisten sijoitusten kanssa ovat johtaneet omistuksiin yli 300 yrityksessä. Tyypillisesti Verdanen sijoituskohteilla on näköpiirissään nopea kasvu, jota tukee rakenteelliset, teknologian mahdollistamat pitkän aikavälin trendit.

“Ensisijoituksen jälkeen Verdane toimii kunnianhimoisena aktiivisena omistajana. Autamme yrityksiä ja johtoa ylläpitämään ja kiihdyttämään kasvua hyväksikäyttämällä laajaa kokemustamme ja verkostoamme,” sanoo Lie. ”Tuloksemme ovat osoitus Verdanen aktiivisen omistajuusmallin toimivuudesta.”

Verdane Capitalin neuvonantajina toimivat Rede Partners, johtava pääomasijoitusrahastojen varainkeräämiseen keskittynyt yhtiö, ja Andulf Advokat, pääomasijoitustoimintaan keskittynyt asianajotoimisto.


Lisätietoja
:

Bjarne Lie
Verdane Capital
bjarne.lie@verdanecapital.com 
p. +47 918 15 508

 

Verdane and Verdane Capital Advisors
Verdanen rahastot ovat keskittyneet ostamaan sijoitussalkkuja ja sijoittamaan kasvuyrityksiin toimialoilla kuten ICT, energia ja korkean teknologian teollisuus. Rahastot ovat ainutlaatuisia siinä suhteessa, että ne voivat sijoittaa kokonaisiin sijoitussalkkuihin, sijoitussalkkujen osiin tai yksittäisiin yhtiöihin.

Verdane Capital Advisorsilla on 22 työntekijää toimipisteissä Helsingissä, Oslossa ja Tukholmassa. Lisätietoja: www.verdanecapital.com.