Verdane sijoittaa yli 5 milj. euroa ohjelmistoyhtiö Vaadiniin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Pohjoismainen pääomasijoitusrahasto Verdane Capital IX sijoittaa yli 5 miljoonaa euroa Vaadiniin. Vaadin on nopeasti kasvava ohjelmistoyhtiö, joka tekee verkkosovellusten kehitystyökaluja avoimen lähdekoodin mallilla. Yhtiön tehtävän sijoituksen lisäksi Verdane ostaa Vaadinin osakkeita myös ulkopuoliselta sijoittajalta.

Tämä on jo toinen Vaadinin tänä vuonna keräämä kansainvälinen sijoituskierros. Sijoituksella vauhditetaan yhtiön tuotekehitystä ja markkinointia.

”Aloitamme innolla yhteistyön Verdanen kanssa ja lähdemme vahvistamaan asemaamme kasvavilla markkinoilla USA:ssa ja Euroopassa”, sanoo Vaadinin toimitusjohtaja Joonas Lehtinen. ”Vaadin on tunnettu tuotteistaan, joilla yksinkertaistetaan verkkopohjaisten sovellusten kehittämistä. Sijoituksen avulla voimme laajentaa tuotetarjontaamme uusille, suuremmille markkinoille.”

”Vaadinin ohjelmistoalan osaaminen on maailman huippua. Autamme tätä hienoa tiimiä saavuttamaan kunnianhimoiset kasvutavoitteensa hyödyntäen Verdanen kokemusta ohjelmistoyhtiöistä sekä niiden kansainvälistämisestä,” sanoo Janne Holmia Verdanelta. ”Ohjelmistojen ja käyttökokemuksen merkitys tulee ainoastaan kasvamaan tulevaisuudessa. Uskomme, että Vaadin pystyy tukemaan yrityksiä parantamaan tarjontaansa näillä osa-alueilla.”

Vaadin rakentaa komponentteja ja ratkaisuja dynaamisiin ja tietorikkaisiin verkkosovelluksiin. Sen tuotteet mahdollistavat siirtymisen työpöytäsovelluksista verkkopohjaisiin sovelluksiin, jotka toimivat kaikilla alustoilla, niin mobiiliselaimissa kuin työpöydilläkin. Yksinkertaistamalla kehitysprosessia Vaadin mahdollistaa asiakkailleen nopeamman ja tietoturvallisemman kehitystyön, mikä puolestaan antaa kehittäjille mahdollisuuden keskittyä arvonluontiin.

Verdane on Pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö, jonka sijoitukset keskittyvät teknologiavetoisiin kasvuyhtiöihin.  Verdane keräsi viimeisimmän rahastonsa, 3 miljardin Ruotsin kruunun Verdane Capital IX:n viime kesänä. Ennen sijoitusta Vaadiniin, Verdanen rahastojen suomalaisia sijoituskohteita ovat olleet mm. Codenomicon, CRF Health ja Eniram.

Vaadinin aiempia sijoittajia ovat Teollisuussijoitus, Aboa Venture Management sekä eEquity. Vaadin pyrkii jatkamaan nopeaa kasvuaan ja kasvattamaan entisestään myös 130 henkilön tiimiään Suomessa, Saksassa ja Kaliforniassa.

Lisätietoja:

Joonas Lehtinen, toimitusjohtaja, Vaadin, +1 408 886 0554, joonas@vaadin.com

Janne Holmia, sijoitusjohtaja, Verdane Capital Advisors, +46 73 370 6956, janne@verdanecapital.com

Verdane on pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa rahastojensa kautta ohjelmisto-, verkkokauppa-, energia- ja hightech-alan yrityksiin. Verdanen rahastojen erityispiirre on, että ne voivat sijoittaa sekä kokonaisiin sijoitusportfolioihin, portfolion osiin että yksittäisiin kohdeyrityksiin. Verdanella on 24 työntekijää Helsingissä, Oslossa ja Tukholmassa. www.verdanecapital.com

Vaadinin avoimen lähdekoodia käyttää 40 % Fortune 100 -yrityksistä ja yli 150 000 ohjelmistokehittäjää maailmassa. Vaadinilla on 130 työntekijää Suomessa, Kaliforniassa ja Berliinissä. www.vaadin.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Tarjoamme lupaavimmille kasvuyrityksille liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII