Via Venture Partners Profit Softwaren pääomistajaksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tanskalainen pääomasijoittaja, Via Venture Partners, on yhdessä Suomen Teollisuussijoituksen ja Profit Softwaren toimivan johdon kanssa ostanut Profit Softwaren osakekannan.

Profit Software on erikoistunut vakuutusalan ohjelmistotuotteisiin.Viimeisten vuosien aikana yritys on kasvanut merkittävästi liikevaihdon ollessa 9,6 miljoonaa euroa vuonna 2013.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Via Venture Partners päätti investoida Profit Softwareen. Fokuksemme on pohjoismaisessa markkinassa ja tanskalaisen pääomasijoittajan myötä vahvistamme strategiaamme. Kauppa mahdollistaa jatkomme itsenäisenä toimijana, toteaa Profit Softwaren toimitusjohtaja Ilkka Starck.

Kaupan myötä Via Venture Partners vahvistaa sijoitusportfoliotaan IT-sektorilla.

– Via Venture Partners on etsinyt useiden vuosien ajan sopivaa vakuutusalan IT-toimijaa Pohjoismaista. Olemme erittäin iloisia voidesssamme auttaa Profit Softwarea laajentumaan pohjoismaisessa markkinassa. Ilkka Starck ja muu johtoryhmä on tehnyt erinomaista työtä viimeisten vuosien aikana viemällä Profit Softwaren henki- ja eläkevakuutusratkaisuja tarjoavien yritysten kovimpaan kärkeen Pohjoismaissa, sanoo Profitin sijoitussalkusta vastaava Benjamin Kramarz Via Venture Partnersilta.

Profit Software teki ensimmäisen merkittävän sopimuksensa Ruotsissa alkuvuodesta 2014, kun Länsförsäkringar, yksi Ruotsin suurimmista vakuutusyhtiöistä, valitsi Proftin uudistamaan eläkkeiden maksatusjärjestelmänsä. Projekti on käynnissä ja uusi järjestelmä saadaan tuotantoon vuoden 2015 aikana.

– Uskon, että yhdessä Via Venture Partnersin kanssa meillä on mahdollisuus lisätä asiakastyytyväisyyttämme ja samanaikaisesti vahvistaa toimintaamme Pohjoismaissa. Tavoitteenamme on luoda uusia menestystarinoita, tiivistää Starck.

 

Lisätiedot:

Profit Software, CEO Ilkka Starck, puh. +358 40 760 0074

Suomen Teollisuussijoitus Oy, sijoitusjohtaja Juha Lehtola, puh. +358 40 064 7671

 

Profit Software
Profit Software tarjoaa IT-ratkaisuja vakuutustoimialalle. Yritys perustettiin vuonna 1992 ja se on markkinajohtaja Suomessa sekä Baltian maissa. Yrityksellä on toimipaikat Espoossa (pääkonttori), Porissa ja Tallinnassa. Profit työllistää noin 90 henkilöä.

Via Venture Partners
Via Venture Partners is a leading Nordic private equity firm mainly focused on small- and midcap companies. The management company has DKK 2 billion in committed capital in two funds under management. 99.8% of the capital is provided by ATP, Denmark’s largest pension fund, and the remaining is provided by the employees of Via Venture Partners A/S. Today the Via Venture Partners portfolio consists of 14 companies of which 9 are Danish and the remainder resides in other Nordic countries. www.viaventurepartners.com