VR-teknologiayhtiö Varjo kerännyt 46 miljoonaa euroa kasvurahoitusta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalaislähtöinen teknologiayhtiö Varjo on kerännyt 46 miljoonan euron C-sijoituskierroksen, johon osallistuivat NordicNinja, Zürcher Kantonalbankin alainen Swisscanto Invest, Lifeline Ventures, Atomico, EQT Ventures, Volvo Cars Tech Fund sekä Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy). Tuore kasvurahoitus tukee aiempien kierrosten tapaan yhtiön johtavan teknologian jatkokehittämistä sekä globaalia laajentumista.

Varjo valmistaa erityisesti teolliseen käyttöön suunniteltuja VR (virtual reality)- ja XR (cross reality)-laseja sekä liitännäistä ohjelmistoa. Varjo on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa yritys maailmassa, joka valmistaa ihmissilmän tarkkuuteen vertautuvaa VR- ja MR (mixed reality) -laitteistoa. Laitteet soveltuvat yritysten vaativimpiin käyttökohteisiin koulutuksista simulaatioihin, suunnitteluun sekä insinööri- ja tutkimustyöhön. Suuret yritysasiakkaat, kuten Volvo Cars, Boeing, Audi, KIA, Lockheed Martin ja Siemens, hyödyntävätkin Varjon laseja erinäisiin käyttötarkoituksiin.

”Varjo on sementoinut asemansa toimialansa johtajana kykenemällä jatkuvasti venyttämään VR- ja MR-todellisuuksien rajoja sekä tukemaan vaativampiakin yrityssovelluksia eri toimialoilla. Koronapandemian aiheuttamassa vaikeassa markkinatilanteessa Tesin aktiivinen rooli sijoitusneuvotteluissa ja ESIR-instrumentin hyödyntäminen mahdollistivat Varjon merkittävän kokoisen rahoituskierroksen toteuttamisen yhdessä useiden kansainvälisten sijoittajien kanssa”, kommentoi Keith Bonnici, Tesin venture capital -tiimin sijoitusjohtaja.

Tesin sijoitus – ensimmäinen laatuaan yritykseen – tehtiin osana ESIR-rahoitusohjelmaa.

Lisätietoja:

Keith Bonnici, sijoituspäällikkö, venture capital -sijoitukset
keith.bonnici@tesi.fi
+358 40 1799 584

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,3 miljardia euroa. Omistamisen ja onnistumisen kunnianhimoa – www.tesi.fi | @TesiFII