Wärtsilä laajentaa digitaalista tarjontaansa ostamalla Eniramin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Eniram tarjoaa meriteollisuudelle energianhallinnan teknologiaa, joka vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Eniramin ratkaisut ovat kattava valikoima alkaen yksittäisistä trimmiä, nopeutta ja moottorin optimointia koskevista sovelluksista aina kattavaan, koko laivaston käsittävään analyysiin. Yhtiön ratkaisuja, jotka säästävät polttoainetta, parantavat kannattavuutta ja vähentävät haitallisia päästöjä, käytetään yli 270 laivassa. Eniramin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiöllä on tytäryhtiöitä Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Singaporessa. Vuonna 2015 Eniramin liikevaihto ylitti 10 miljoonaa euroa, ja yhtiöllä on 89 työntekijää maailmanlaajuisesti. Eniram jatkaa aluksi vahvana itsenäisenä toimijana, jota Wärtsilän globaali osaaminen tukee. Kaupan arvo on 43 miljoonaa euroa. Yhtiön omistus siirtyy Wärtsilälle 1.7.2016.

“Digitalisaation trendi jatkaa kasvuaan, minkä johdosta meriteollisuudessa innovoidaan valtavasti. Wärtsilän johtava markkina-asema yhdistettynä Eniramin huippuluokan teknologiaan muodostaa ylivoimaisen yhdistelmän meriteollisuuden digitalisoimisessa. Wärtsilän osaamisen ja resurssien ansiosta pystymme lisäämään arvoa asiakkaillemme. Eniramin asiantuntijat odottavat innolla laajentumista uusille markkinoille ja uusien ratkaisujen kehittämistä yhdessä Wärtsilän kanssa“, Henrik Dahl, Eniramin toimitusjohtaja ja perustajaosakas kommentoi.

”Eniramilla on maailmanluokan analytiikkaosaamista. Yhdistämällä voimamme pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ylivoimaisen tarjonnan sekä aluksen että koko laivaston tasolla. Eniramin tarjonta ja ratkaisut täydentävät äskettäin lanseerattua Wärtsilä Genius services -palveluvalikoimaa. Mahdollistamme asiakkaidemme installaatioiden optimoinnin ja paremman ennustettavuuden. Lisäksi tarjoamme reaaliaikaista analytiikkaa. Wärtsilän ja Eniramin yhteisiä tuotelanseerauksia odotetaan lähitulevaisuudessa”, sanoo Pierpaolo Barbone, Wärtsilä Services -liiketoiminnan johtaja.

”Tämän kaupan ansiosta Wärtsilällä on vankka johtoasema meriteollisuuden digitalisaatiossa. Digitalisaatiolla on iso rooli strategiassamme ja se tukee tavoitettamme tehdä sekä Wärtsilästä että asiakkaistamme kilpailukykyisempiä. Meille se merkitsee kasvamista sekä orgaanisesti että yritysostoin. Solmimme strategisia kumppanuuksia, innovoimme start-up-yhtiöiden kanssa ja rekrytoimme jatkuvasti uusia ihmisiä vahvistamaan digitaalista asiantuntijuuttamme. Digitalisaatio tarjoaa merkittäviä kasvumahdollisuuksia asiakkaillemme sekä Wärtsilälle”, sanoo Jaakko Eskola, Wärtsilä Oyj Abp:n konsernijohtaja.

”Eniram on kyennyt vajaan kahdeksan vuoden omistusjaksomme aikana kehittymään maailman johtavaksi merenkulun energiatehokkuutta parantavien järjestelmien toimittajaksi. Yhtiö on erinomainen esimerkki suomalaisesta cleantech-osaamisesta; Eniramin luomien sovellusten avulla vähennetään polttoaineen kulutusta ja parannetaan laivueen suorituskykyä teollisen digitalisaation keinoin. Yhtiön menestyksen taustalla on ammattitaitoinen henkilöstö, joka on vahvasti sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin. Haluan kiittää yhteistyöstä ja toivottaa menestystä myös jatkossa”, sanoo sijoitusjohtaja Jussi Sainiemi Suomen Teollisuussijoituksesta.


Lisätietoja medialle:

Sini Spets
Liiketoiminnan kehitysjohtaja
Wärtsilä Services
Puh. 040 831 3018
sini.spets@wartsila.com

Hanna Viita
Markkinointijohtaja
Wärtsilä Services
Puh. 040 167 1755
hanna.viita@wartsila.com

Jussi Sainiemi
Sijoitusjohtaja
Suomen Teollisuussijoitus
Puh. 040 564 4660
jussi.sainiemi@teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja sijoittajille:

Natalia Valtasaari
Sijoittaja- ja mediasuhdejohtaja 
Wärtsilä Oyj Abp
Puh. 040 1877809
natalia.valtasaari@wartsila.com

 

Wärtsilä lyhyesti
Wärtsilä on kansainvälisesti johtava edistyksellisen teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin ja kokonaishyötysuhteeseen. Vuonna 2015 Wärtsilän liikevaihto oli 5 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 18.800. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 70 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. www.wartsila.com

Eniram lyhyesti
Eniram tarjoaa meriteollisuudelle energianhallinnan ratkaisuja, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta ja haitallisia päästöjä. Eniram on perustettu vuonna 2005. Eniramin ratkaisut, jotka on kehitetty alan kokeneiden toimijoiden kanssa, ulottuvat yksittäisistä, laivaan asennettavista sovelluksista kattavaan, koko laivastoa käsittävään analyysiin. Eniramin ratkaisuja käytetään isoissa ja pienissä aluksissa, kuten risteilyaluksilla, tankkereissa, nesteytettyä maakaasua kuljettavissa laivoissa, konttilaivoissa, rahtilaivoissa sekä lautoissa. Eniramin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiöllä on tytäryhtiöitä Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Singaporessa. www.eniram.fi

Teollisuussijoitus lyhyesti
Suomen Teollisuussijoitus Oy on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Tarjoamme lupaavimmille kasvuyrityksille liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII