Yksityissijoittaja ja Teollisuussijoitus sijoittivat online-formulapeliyhtiöön

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Peliyritys Chat Republic Games Oy ja energiajuoma Battery ovat lanseeranneet yhteistyössä AT&T Williams -formulatallin kanssa Suomen ensimmäisen formulamaailmaan sijoittuvan yhteisöllisen monen pelaajan online-pelin. Pelin kehitystä ovat edistäneet yksityissijoittaja ja Teollisuussijoitus pääomasijoituksin sekä Tekes Verso-teknologiaohjelman kautta.

Battery Formula Racingissa pelaajat voivat luoda ja kehittää peliin oman pelihahmonsa, haastaa mukaan kavereitaan ja ajaa kilpaa muiden formulafanien kanssa ympäri maailmaa. Pelaajia voi olla yhtäaikaisesti jopa useita satoja tuhansia. Pelaajat voivat liittoutua keskenään perustamalla omia formulatallejaan ja keskustella tai kilpailla muiden pelaajien tai tallien kanssa.

Monen pelaajan online-pelit ovat online-pelialan tuottoisin liiketoiminta-alue. Online-roolipelit tarjoavat mainostajalle mahdollisuuden pitkäjänteiseen vuorovaikutukseen kuluttajan kanssa. Pelien elinkaari on useita vuosia, ja ansaintamalli perustuu kuukausilaskutukseen.

–Yleensä monen pelaajan 3D-online-pelit on suunnattu vain intensiivipelaajille, mutta maailmalla näkyy jo trendi suosion nopeasta kasvusta myös massamarkkinoilla. Kuluttajat sitoutuvat peleihin jopa vuosiksi, ja siksi jo pienellä pelaajamäärällä on mahdollista päästä suuriin myyntituloihin, kertoo pelin kehittämisestä vastanneen Chat Republicin toimitusjohtaja Olli Kallioinen.

– Chat Republicin kehittämä peli vie suomalaista peliteknologiaosaamista maailmanmarkkinoille. Tuotteella on huomattavat kasvumahdollisuudet niin mainostajien kuin kuluttajienkin puolella, arvioi sijoitusjohtaja Antti Kummu Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä.

Battery Formula Racing on ladattavissa osoitteesta www.batterydrink.com. Pelissä ilmaisena ajoratana toimii Jerezin testirata. Noin 5–7 euron kuukausimaksulla peliin voi hankkia muita ajoratoja ja lisäpalveluita, jotka lanseerataan myöhemmin tänä vuonna.

Chat Republic Games Oy
Vuonna 2006 perustettu Chat Republic Games Oy (CRG) on online-pelialan yritys, joka tarjoaa yhteisöllisiä monen pelaajan online-pelituotteita kuluttajien massamarkkinasegmentille ja markkinointialustaksi mainostajille. CRG ottaa pelikehityksessä kohderyhmänsä tarpeet huomioon ja tarjoaa asiakkailleen helposti omaksuttavia, nopeasti palkitsevia ja hinnaltaan edullisia yhteisöllisiä pelituotteita.
www.chat-republic.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 430 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Olli Kallioinen, Chat Republic Games Oy
Matkapuh. 040 7499 199, olli.kallioinen(at)chat-republic.com

sijoitusjohtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy
matkapuh. 050 432 4486, antti.kummu(at)teollisuussijoitus.fi