Ympäristöystävällisiin ajoneuvoakkuihin yli 2 miljoonan sijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy, VNT Management Oy ja yksityissijoittajat ovat sijoittaneet yhteensä 2,1 miljoonaa euroa Oy Finnish Electric Vehicles Technologies Ltd (FEVT) -yhtiöön. Yhtiö kehittää älykkäitä ja saasteettomia energiaratkaisuja terveydenhuoltoon, työkoneisiin, vapaa-aikaan ja puolustusvoimille – esimerkiksi sairaalavaunuihin, pyörätuoleihin, kaupunkibusseihin, jakeluautoihin, moottoripyöriin, golf-autoihin ja varavoimalähteisiin.

Yhtiön liikeidea on ympäristöystävällinen, saasteeton ja turvallinen energiavarastoratkaisu, joka samalla on tehokas ja taloudellinen. FEVT:in energiaratkaisut mahdollistavat polttomoottoreiden ja lyijyakkujen korvaamisen sähkömoottoreilla ja uudella litiumpohjaisella akkuteknologialla.

Nykyisistä asiakkaista mm. Rooman kaupunki on pyytänyt FEVT:iltä tarjousta busseihin soveltuvista akuista ohjausjärjestelmineen. Kiinaan puolestaan toimitetaan tänä vuonna useita kaupunkibusseissa käytettäviä suuritehoisia akkujärjestelmiä, joiden avulla hiilidioksidipäästöt saadaan kaupunkiliikenteessä nollattua. FEVT:in ensimmäistä kaupallista tuotetta – sairaalaympäristöön kehitettyä langatonta ja liikuteltavaa potilasmonitorilaitetta – on toimitettu Hatanpään sairaanhoitopiirille Tampereelle 150 kappaletta.

– Nyt saadulla lisäpääomalla kasvatamme tuotantoamme kysyntää vastaavaksi ja laajennamme kansainvälistä toimintaamme, kertoo FEVT:in toimitusjohtaja Kari Lairila: – Ympäristövaatimukset sekä saaste- ja päästömääräysten nopea muutos innovaatiollemme suotuisaan suuntaan avaavat meille huomattavia mahdollisuuksia kehittää tulevaisuuden energiaratkaisuja.

– Sähkön varastointiratkaisut ovat olleet jo pitkään VNT Managementin mielenkiinnon kohteena. FEVT:in osaaminen, kokemus ja näytöt suurenergisten akkujen rinnan- ja sarjaankytkemiseksi ovat vakuuttavat. Liiketoimintasuunnitelman kasvu perustuu erikoisliikennevälineisiin kuten sähköbusseihin, joiden markkinat ovat vaativat, perustelee osakas Jarmo Saaranen VNT Management Oy:stä.

– FEVT on mainio esimerkki cleantech-alan eli puhtaan teknologian yrityksestä, jonka markkinat kasvavat voimalla ympäri maailmaa, sanoo Teollisuussijoituksen johtaja Mika Räsänen.

Riihimäellä, Varkaudessa ja Kiinan Shenzhenissä toimiva Oy Finnish Electric Vehicle Technologies Ltd on perustettu vuonna 2003. Yhtiöllä on 15 työntekijää.

Oy Finnish Electric Vehicle Technologies Ltd:n päätoimiala on energianvarastoinnissa käytettävien reaaliaikaisten ja älykkäiden ohjaus- ja hallintamenetelmien kehittäminen uusimpia akkuteknologioita hyödyntäen. Yhtiön liikeideana on ympäristöystävällinen, saasteeton ja turvallinen energiavarastoratkaisu, joka on samalla tehokas ja taloudellinen.
www.fevt.com

VNT Management Oy on keskittynyt sijoittamaan uusiutuvan energian, hajautetun voimantuotannon, energian säästön ja puhtaiden teknologioiden alueelle. VNT Management hallinnoi sijoituksiaan Power Fund I -pääomasijoitusrahaston avulla. Tällä hetkellä noin 17 miljoonan euron rahaston suurimmat sijoittajat ovat globaaleja tehoelektroniikkayhtiöitä ja suomalaisia instituutioita.
www.vntm.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan yrityksiin, kaikille toimialoille. Teollisuussijoituksen sijoitusten ja sijoitussitoumusten määrä on noin 360 miljoonaa euroa.
www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Kari Lairila,
Oy Finnish Electric Vehicle Technologies Ltd
puh. 0400 779 779, kari.lairila@fevt.com

osakas Jarmo Saaranen,
VNT Management Oy
puh. 040 8371 559, jarmo.saaranen@vntm.com

johtaja Mika Räsänen,
Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 050 352 9984, mika.rasanen@teollisuussijoitus.fi