Miten sijoittaja arvioi tiimejä? Verso vastaa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Toimiva tiimi on kaiken yritys- ja sijoitustoiminnan keskiössä. Miten carve-out-hankkeisiin erikoistunut pääomasijoittaja Verso arvioi mahdollisten kohdeyritysten tiimejä? Verson perustaja Anssi Kariola kertoo myös, miten pitkälle intuitio riittää ohjenuoraksi toimivan tiimin rakentamisessa.


Anssi Kariola

Kuka: Managing Partner, Verso.

Koulutus: Teknillinen korkeakoulu, M.Sc, Applied electronics. Helsingin kauppakorkeakoulu, MBA, Corporate Finance.

Kokemus: Työskennellyt yli 17 vuotta suurissa yrityksissä, ensisijaisesti Nokialla ja Nokia Siemens Networksilla. Entinen M&A:n ja Nokia Siemens Networksin johtaja. Kattavaa johtotehtäväkokemusta tuotekehityksestä, kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista, liiketoimintastrategiasta ja yrityskaupoista.

 


Verso

Perustettu: 2012, perustaja Anssi Kariola.

Toiminta ja tavoitteet: Suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa kasvuvaiheen teknologiayhtiöihin ja spin-offeihin. Erikoistunut carve-out-tilanteisiin eli rakentamaan olemassa olevasta liiketoiminnasta itsenäisiä yhtiöitä.

Rahastot: Verso Spin-off Fund I on 10 M€ rahasto, joka tekee vähemmistösijoituksia IT/Telekom-alan spin-off-yrityksiin. Verso Fund II on 50,5 M€ rahasto, joka tekee enemmistösijoituksia teknologia-alan spin-off- ja kasvuyrityksiin.

Fund II:n sijoittajat: Tesi, Euroopan Investointirahasto, KRR II, Ilmarinen, AI-Partners ja Etrisk.

Kohdeyhtiöt: Alle 30 miljoonan euron liikevaihtoa tekevät yritykset ja liiketoiminnat, joissa on potentiaalista huolimatta kasvun pullonkauloja.

Verkkosivu: versoventures.fi