Terveysteknologia kiinnostaa kansainvälisiä sijoittajia

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

BC Platformsin toimitusjohtaja Tero Silvola kertoo videolla terveysteknologia-alan nopeasti kasvavista markkinoista ja kansainvälisen liiketoiminnan edellytyksistä. Suomalaislähtöinen BC Platforms on bioinformatiikan hallinnan edelläkävijä, joka tarjoaa genomitietoa hyödyntäviä ohjelmistotuotteita lähinnä lääketeollisuuden ja terveydenhuollon tarpeisiin.

Yksilöllistetty terveydenhoito on kansainvälinen megatrendi, joka tulee vaikuttamaan merkittävästi ihmisten hyvinvointiin. Tulevaisuudessa sairauksien ennaltaehkäisy ja hoito voidaan suunnitella yksilöllisemmin perimästä saatavan tiedon perusteella. Genomitiedon hyödyntäminen mahdollistaa luotettavamman taudinmäärittelyn sekä tehokkaampien ja turvallisempien lääkkeiden kehittämisen.

BC Platformsin (BC = biocomputing) toiminnan tukena on 18 vuoden yhteistyö johtavien tutkijoiden, kehittäjien ja laitevalmistajien kanssa. Liiketoiminnan kansainvälistäminen on ollut BC Platformsin selkeä tavoite heti sen perustamisesta saakka. BC Platformsin visiona on tarjota vuoteen 2020 mennessä teknologiansa lisäksi myös pääsy anonymisoituun dataan, joka pitää sisällään yli 5 miljoonan yksilön genomitietoa sekä kliinistä tietoa. Nämä tiedot on kerätty kansainväliseltä biopankkiverkostolta.

BC Platforms keräsi rahoituskierroksella 9 miljoonaa euroa

Terveysteknologia on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista aloista. BC Platforms kiinnostaa sijoituskohteena etenkin kansainvälisiä pääomasijoitusyhtiöitä.

”Genetiikkaan ja ihmisen DNA:han pohjautuvan ohjelmistokehityksen markkinat ovat alkoivat avautua kiihtyvällä vauhdilla noin kymmenen vuotta sitten. Päämarkkina-aluettamme ovat Yhdysvallat ja Pohjois-Amerikka, joissa toimialan mahdollisuudet on huomattu jo laajalti. Suomella on tässä markkinassa hyvä mahdollisuus profiloitua nyt edelläkävijänä. Täällä yhdistyvät toiminnallemme tärkeät digitalisoidut potilasrekisterit, luotettavat biopankit ja hyvä valmius genomitiedon hyödyntämiseen. Toimialaa ymmärtävien sopivien strategisten rahoittajien löytäminen on ollut täällä haastavaa”, Tero Silvola kuvailee.

BC Platforms onnistui keräämään viime vuonna sveitsiläisen Debiopharm Innvation Fundin sekä Tesin johdolla 9 miljoonan euron kasvurahoituksen. Pääomakierrokseen osallistuivat myös yhtiön aiemmat sijoittajat.


Tero Silvola

  • Kuka: BC Platformsin hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja vuodesta 2013. Lisäksi Riverpark Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä BCB Medical Oy:n ja Bone Index Oy:n hallituksen jäsen.
  • Syntynyt vuonna 1971.
  • Koulutus: Kauppatieteiden maisteri.
  • Ydinosaaminen: Terveydenhuollon ja teknologiayritysten kasvustrategioiden osaaja, rahoituksen, johtamistyön ja taloushallinnon kehittäminen.

BC Platforms

  • Mikä: Vuonna 1997 perustettu genomitiedon hallintaratkaisuja tuottava yhtiö, jonka teknologiaa käytetään vastaamaan terveydenhuollon suurimpiin haasteisiin.
  • Missä: Tutkimus- ja kehitysyksiköt Helsingissä ja myynti- ja markkinointiyksiköt Baselissa, Lontoossa, Bostonissa ja Vancouverissa.
  • Yhtiön omistajiin kuuluvat esimerkiksi Debiopharm Innovation Fund SA ja Tesi.
  • Verkkosivut: bcplatforms.com

Lue lisää terveysteknologian kasvupotentiaalista sijoittajan näkökulmasta Tesin vuosikertomuksesta.

Lue Joni Karsikkaan blogipostaus aiheesta: The supercells of healthcare.

Katso myös video BC Platformsista: Kasvurahoitus saatiin kumppaniverkoston avulla.