Zervant: Yksi hyvä ratkaisu ei riitä kansainväliseen kasvuun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen Zervant on kansainvälisesti toimiva yhtiö, joka onnistui kolminkertaistamaan asiakaskuntansa viime vuoden aikana. Yhtiön toimitusjohtaja Mattias Hansson jakaa näkemyksensä siitä, millaiselle perustalle yrityksen kansainvälistyminen kannattaa rakentaa. Lue myös hänen viisi vinkkiään kasvuyrityksille.

Vuonna 2010 perustetun Zervantin tavoitteena on tarjota pienyrityksille ja freelancereille helppo ja moderni tapa laskutuksen hoitoon. Yhtiöllä on jo yli 40 työntekijää ja sen päämarkkinat ovat tällä hetkellä Suomi, Ruotsi, Ranska, Saksa ja Iso-Britannia.

Zervant on myös kerännyt miljoonia euroja rahoitusta pääomasijoittajilta, joihin lukeutuvat esimerkiksi Tesi, Northzone, NFT Ventures ja Conor Venture Partners.

Yhtiön toimitusjohtaja Mattias Hansson on tiivistänyt Zervantin opit viiteen vinkkiin.

1 Kaikki alkaa hyvästä tuotteesta

Zervantilla on nostettu tuote kaiken muun edelle. Pienimmätkin yksityiskohdat vaativat runsaasti hiontaa, jota tuote varmasti sopii kohdeyleisön tarpeisiin. Oikoreittiä hiottuun lopputulokseen ei ole, vaan konseptia täytyy kehittää jatkuvassa yhteistyössä käyttäjien kanssa.

Kasvuun pyrkiviltä yrityksiltä vaaditaan intohimoista suhtautumista käyttäjäkokemukseen ja asiakkaan palvelemiseen. Teemme tuotekehitystä lyhyissä iteraatiossa, joiden aikana julkaisemme päivitettyä ohjelmistoa, keräämme palautetta asiakkaalta, teemme parannuksia, ja julkaisemme uudelleen. Näin takaamme, että palvelumme ottaa kaikki asiakkaidemme vaatimukset huomioon.

2 Yksi ratkaisu ei sovi kaikille

Yksi hiottu tuote ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille markkinoille. Eritoten laskutusbisneksen kaltaisilla toimialoilla tietyt maakohtaiset erot on otettava huomioon tarjotussa ratkaisussa.

Zervantin alkutaipaleella olimme siinä uskossa, että kaikilla mailla oli samat vaatimukset kehittämällemme ohjelmistolle. Kantapään kautta kuitenkin opimme, että myös lokalisointia vaaditaan kansainväliseen menestykseen.

3 Asiakkaan tarpeet on ymmärrettävä – jopa asiakasta paremmin

Paras ratkaisu asiakkaan tarpeisiin ei välttämättä ole tismalleen sellainen, jota asiakas pyytää. Sopivimman tuotteen muodostaminen vaatii siis testausta ja tutkimusta. Tuotekehitysprosessi kannattaa rakentaa niin, että nopea iterointi ja sitä seuraava julkaisu ovat mahdollisia.

4 Hanki paikallista työvoimaa

Mikäli kohteenasi on tietty maa tai markkina-alue, tarvitset avuksi paikallista tietotaitoa omaavia henkilöitä. Pelkkä kielitaito ei riitä, vaan sopivimman tuotteen muodostamiseen tarvitaan lisäksi ymmärrystä kulttuurista, elämänrytmistä, työtavoista ja lakiseikoista.

5 Pysy askel edellä kilpailijoitasi

Menestys vaatii ketteryyttä. Yhtiön kannattaa seurata jatkuvasti kohdemarkkinoitaan ja reagoida mahdollisiin muutoksiin nopeasti, jos aikomuksena on peitota kilpailijat.

Mikäli voit päihittää jopa paikalliset toimijat kansainvälisellä tuotteellasi, ovat mahdollisuutesi kasvaa ja menestyä erittäin hyvät.


Mattias Hansson

Kuka: Zervantin toimitusjohtaja ja perustaja. Työskenteli ennen Zervantia viisi vuotta Nokialla strategia- ja kehitystehtävissä
Koulutus: MSc., International business strategy and industrial management
Ydinosaaminen: Verkko- ja mobiilipohjaiset kuluttajapalvelut, käyttäjäkokemus, strategiat sekä liiketoiminnan johtaminen.


Zervant

Mikä: Vuonna 2010 perustettu laskutusalan yhtiö, joka tarjoaa pienyrityksille ja freelancereille helpon tavan hoitaa oman yrityksen laskutusasiat Internetin kautta.
Missä: Zervantin pääkonttori on Espoossa ja yritys toimii jo seitsemässä maassa. Zervantin päämarkkinat ovat Suomi, Ruotsi, Ranska, Saksa ja Iso-Britannia.
Yhtiön omistajiin kuuluvat esimerkiksi Northzone, Conor Venture Partners ja Tesi.
Verkkosivut: www.zervant.com