5 vinkkiä vaikuttavuusrahaston perustajalle

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Michele Giddens, Philip Newboroug ja Sir Ronald Cohen perustivat Bridges Fund Managementin vuonna 2002, jolloin vaikuttavuussijoittamista ei vielä tunnettu käsitteenä. Giddens antaa 5 vinkkiä vaikuttavuusrahaston perustajalle.

  • TAVOITTEET.  Selkiytä ajatuksesi vaikuttavuus- ja tuottotavoitteista ja huolehdi siitä, että suunnittelemasi sijoitustuote kuvastaa markkinan tarpeita – ota huomioon sekä sijoittajat että kohdeyhtiöt.
  • KONSENSUS. Hyödynnä alan kasvava yhtenäinen näkemys vaikuttavuuden mittaamisesta ja hallinnasta. Älä keksi pyörää uudelleen.
  • VERKOSTOITUMINEN. Verkostoidu ja kuuntele, miten kokeneemmat ovat toimineet menestyäkseen vaikuttavassa sijoittamisessa.
  • IHMISET. Ota töihin fiksuja ihmisiä, jotka uskovat missioosi. Tämä on viime kädessä menestyksen salaisuus.
  • MISSIO. Pysy uskollisena missiollesi yrityksesi kasvaessa. Harkitse missiosi suojelemista sisällyttämällä se yrityksesi perustamisasiakirjoihin.

Lue lisää Bridges Fund Managementista ja vaikuttavuussijoittamisesta Michele Giddensin haastattelusta, joka löytyy täältä.


Michele Giddens

Kuka: Bridgesin perustajaosakas, joka keskittyy työssään strategiaan, sijoittaja- ja yhteiskuntasuhteisiin sekä vaikuttavuuden arviointiin.

Koulutus: BA Honours in Politics, Philosophy & Economics Oxfordin yliopistosta sekä MBA Georgetownin yliopistosta (Washington, DC).

Aiempi toiminta: Michelellä on yli 25 vuoden kokemus kansainvälisistä kehitystehtävistä sekä sosiaalisesta rahoituksesta. Hän aloitti uransa International Finance Corporationissa ja työskenteli kahdeksan vuotta Shorebank Corporationin palveluksessa.

Erityistä: Kuningatar Elisabet myönsi Michelelle OBE:n (Officer of the British Empire) arvonimen vuonna 2018.


Bridges Fund Management

Mikä: Rahastoyhtiö, joka käynnisti ensimmäisten joukossa vaikuttavuuteen keskittyvän sijoitusrahaston. Keskittyy neljään teemaan, jotka ovat terveellisempi elämä, tulevaisuuden taidot, kestävä planeetta ja vahvemmat yhteisöt.

Kuka ja missä: Perustettu vuonna 2002. Perustajat Sir Ronald Cohen, Michele Giddens ja Philip Newborough. 20 hengen tiimi – 16 työskentelee Lontoossa ja neljä New Yorkissa.

Rahastot: Kerännyt yhteensä miljardi puntaa. 14 rahastoa ja 160 sijoitusta.

Verkkosivut: https://www.bridgesfundmanagement.com/