Tesin kiertotalousohjelma vauhdittaa vihreää siirtymää

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Ohjelma edistää kiertotaloudessa toimivien startup- ja kasvuyritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä alan yrityksiin sijoittavien pääomasijoitusrahastojen syntymistä. Vuonna 2019 perustetusta 75 miljoonan euron ohjelmasta on tehty sijoituksia ja sitoumuksia noin 50 miljoonalla eurolla vuoden 2023 alkuun mennessä.

Tesin kiertotalousohjelman pääomasijoitukset ovat markkinaehtoisia vähemmistösijoituksia, ja ne tehdään aina yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Tesi on tehnyt ohjelmasta suoria sijoituksia esimerkiksi käytettyjä, tehdashuoltamiaan iPhone-puhelimia jälleenmyyvään Swappieen ja tekstiilikierrätysyritys Resteriin. Lisäksi ohjelmasta on tehty sitoumus kestävää kehitystä edistävän, pohjoiseurooppalaisiin teknologiayrityksiin sijoittavan Pale blue dotin ensimmäiseen rahastoon.

Kiertotalouden liiketoimintamalleja ovat materiaalikierrätyksen lisäksi muun muassa jakamistalous, tuotteen elinkaaren pidentäminen ja tuote palveluna.

Kiertotalous kiinnostaa yhä enemmän, ja yhä useammat yritykset rakentavat liiketoimintamallinsa kiertotalouden periaatteille. Arvioimme suomalaisia kiertotalousyrityksiä laajalti ja edistämme aktiivisesti sijoituskriteerit täyttäviä hankkeita”, sanoo Tesin sijoitusjohtaja Heli Kerminen.

Vaikka kiertotaloudelle on Tesissä oma ohjelmansa, on Tesin muidenkin sijoitusten joukossa useita yrityksiä ja rahastoja, joiden liiketoiminnassa kiertotalous on vahvassa roolissa. Tesin tavoitteena onkin edistää kestävyyttä laajasti suomalaisissa pääomasijoitusrahastoissa ja startup- ja kasvuyrityksissä.

Näiden yritysten ja rahastojen ansiosta voimme kiriä sekä ilmastontorjunnassa että luontokadon ehkäisyssä globaaliin kärkeen”, päättää Mikael Niemi, Tesin sijoitusjohtaja.

Haluatko kuulla lisää?
Ota yhteyttä.
Heli Kerminen
Johtaja
Haluatko kuulla lisää?
Ota yhteyttä.
Mikael Niemi
Sijoitusjohtaja

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, markkinatietoa, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter | LinkedIn | Uutiskirje