Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Emmi Tiensuu & Tatu Hämäläinen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin Tesin harjoittelijoihin. Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat strategia- ja kehitystiimin harjoittelijat Emmi Tiensuu ja Tatu Hämäläinen, jotka ovat harjoittelunsa aikana päässeet osallistumaan muun muassa markkina-analyysien tuottamiseen.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Syksyllä 2023 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä viisi uutta loistavaa traineeta. Miten loppuvuosi on sujunut tuoreilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään? Tällä kertaa omista kokemuksistaan kertovat Emmi Tiensuu ja Tatu Hämäläinen strategia- ja kehitystiimistä.

Tesi on merkittävä toimija suomalaisilla pääomasijoitusmarkkinoilla ja sijoitusstrategia ulottuu hyvin eri vaiheissa oleviin yhtiöihin. Tämän vuoksi koin, että Tesi on loistava paikka tutustua toimialaan.

- Emmi Tiensuu, strategia- ja kehitystiimin harjoittelija

Kuka olet ja millainen tausta sinulla on?

Emmi: Olen Emmi, 25 v. Viimeistelen tällä hetkellä tuotantotalouden maisteriopintoja Aalto-yliopistossa. Opintojen aikana olen myös suorittanut vaihto-opintoja Singaporessa ja tehnyt muutamia harjoittelujaksoja eri aloilla.

Tatu: Olen Tatu, ikä 25, Hangosta Helsinkiin muuttanut. Opiskelen Aalto-yliopistossa tuotantotaloutta ja rahoitusta. Työkokemusta löytyy muun muassa energia-alalta ja pankkisektorilta.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Emmi: Vapaa-ajalla viihdyn erilaisten urheilulajien, kuten tenniksen, padelin ja golfin, parissa. Lisäksi innostuin viime kesänä purjehtimisesta ja pyrin matkustelemaan aina kun mahdollista.

Tatu: Futis, juoksu, kuntosali, kitaransoitto, lukeminen.

Milloin ja missä roolissa aloitit harjoittelujakson Tesillä?

Emmi ja Tatu: Aloitimme syksyllä harjoittelijoina strategia- ja kehitystiimissä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan pääomasijoitusalasta?

Emmi: Kiinnostuin pääomasijoitusalasta alun perin ollessani mukana yliopistoni yrittäjyysyhteisössä. Koen, että tällä alalla on laajasti vaikutusmahdollisuuksia ja pääsee näkemään läheltä, kuinka tulevaisuuden merkittävät yritykset kehittyvät.

Tatu: Mahdollisuus tutustua kasvuyritysten toimintaan läpi toimialojen ja vaikuttaa sijoittamisella yhteiskunnan kehitykseen.

Miksi päädyit juuri Tesille harjoitteluun?

Emmi: Tesi on merkittävä toimija suomalaisilla pääomasijoitusmarkkinoilla ja sijoitusstrategia ulottuu hyvin eri vaiheissa oleviin yhtiöihin. Tämän vuoksi koin, että Tesi on loistava paikka tutustua toimialaan. Strategia- ja kehitystiimissä kiinnosti erityisesti syventyminen laaja-alaisiin markkina-analyyseihin ja mahdollisuus tehdä tilastollista tutkimusta.

Tatu: Tesillä tutustuu sekä suorien sijoitusten että rahastosijoitusten logiikkaan, ja kulttuuri tukee työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa. Tesin sijoitusteemoista erityisen kiinnostavia ovat esimerkiksi terveysteknologia ja kiertotalous. Lisäksi strategia- ja kehitystiimin projekteissa pääsee pohtimaan laajoja kokonaisuuksia, kuten toimialojen ja vertikaalien kehitystä.

Millainen on strategia- ja kehitystiimin harjoittelijan tyypillinen työpäivä?

Emmi ja Tatu: Tyypillinen työpäivä koostuu data-analyysistä, tutkimusraporttien tuottamisesta ja sijoitustiimien kanssa palaveeraamisesta.

Hauskin muisto harjoittelusta?

Emmi: Minulle on jo nyt kertynyt harjoittelujaksolta lukuisia hauskoja muistoja, joista on vaikea valita vain yksi. Tähän voisin nostaa esimerkiksi perinteiset rapujuhlat ja pikkujoulut sekä Slush-viikonlopun.

Tatu: Syksyyn mahtui monta hauskaa hetkeä kuten Tesin rapujuhlat ja pingispelit tiimiläisten kanssa.

Mitä opit eniten harjoittelun aikana?

Emmi: Opin harjoittelun aikana paljon pääomasijoitusalasta yleisesti sekä siitä, miten monipuolisesti dataa ja analytiikkatyökaluja voidaan hyödyntää tutkimuksissa.

Tatu: Tutustuin pääomasijoitusalan toimintalogiikkaan ja opettelin erilaisten analytiikkatyökalujen käyttöä.

Mitä harjoittelun jälkeen?

Emmi: Harjoittelun jälkeen palaan viimeistelemään opintoja ja nautin viimeisistä hetkistäni opiskelijana ennen kuin siirryn vakituisiin töihin.

Tatu: Keväällä on edessä seuraava harjoittelu, lisäksi koulun viimeistely ja pikkuhiljaa vakituisen työn etsiminen.

Kenelle harjoittelu strategia- ja kehitystiimissä voisi sopia ja vinkit harjoitteluohjelmasta kiinnostuneille?

Emmi: Strategia- ja kehitystiimi voisi sopia erityisesti niille, jotka haluavat työskennellä isojen kokonaisuuksien parissa.

Tatu: Strategia- ja kehitystiimin harjoittelu sopii analytiikasta ja pääomasijoittamisesta kiinnostuneelle henkilölle. Jos on intoa, kannattaa hakea, vaikka et tietäisi kaikkea etukäteen. Tekemällä oppii.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, joten kertoisitko loppuun vielä kevennyksenä suosikkijouluruokasi?

Emmi: En ole suuri jouluruoan ystävä, mutta erilaiset lohet ja mädit ovat lähellä sydäntäni!

Tatu: Graavilohi ja muut kalaruoat.

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä. Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin.
tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Instagram | Uutiskirje