Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Milja Mieskolainen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan. Lisää Tesistä työpaikkana voit lukea täältä.

Syksyllä 2022 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä neljä uutta ja innokasta traineeta. Miten syksy on sujunut uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Tällä kertaa esittelyvuorossa on analyytikkotrainee Milja Mieskolainen suorien sijoitusten tiimeistä. Aiempien vuosien harjoittelijoiden kokemuksia ja tunnelmia pääset lukemaan täältä.

Suorien sijoitusten traineet pääsevät harkan aikana tutustumaan sekä venture capital -tiimin että kasvu- ja teolliset sijoitukset -tiimin toimintaan, mikä on hieno mahdollisuus.

- Milja Mieskolainen, analyytikkotrainee

Kuka? Milja Mieskolainen, analyytikkotrainee suorien sijoitusten tiimeissä

Mistä? Suoritan parhaillani laskentatoimen maisteriopintojani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Kauppiksen ohella opiskelen myös Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Aiempaa työkokemusta minulle on kertynyt rahoitusalalta niin yksityiseltä kuin julkiseltakin sektorilta. Vapaa-aikani kuluu tenniksen, kuntosalitreenauksen ja ystävien parissa.

Mitä? Harjoitteluni aikana Tesillä olen päässyt kattavasti mukaan sijoitusprosessin eri vaiheisiin, kuten yhtiöhaastatteluihin sekä markkinaympäristön analysointiin. Olen myös ollut mukana erilaisissa vastuullisuus- ja vaikuttavuusprojekteissa.

Olen Tesillä oppinut paljon lisää suomalaisesta pääomasijoituskentästä kokonaisuudessaan, sijoituspäätökseen vaikuttavista tekijöistä sekä vastuullisuudesta ja vaikuttavuudesta yhtiöiden kilpailuetuna ja sijoituskriteerinä. Keskustelut muiden tesiläisten kanssa ovat olleet arvokkaita, ja on ollut hienoa kuulla monipuolisia näkökulmia eri teemoista.

Tähänastinen harjoitteluni Tesillä on ehdottomasti täyttänyt odotukseni, vaikka harkkaa on vielä melkein kaksi kuukautta jäljellä. Suorien sijoitusten traineet pääsevät harkan aikana tutustumaan sekä venture capital -tiimin että kasvu- ja teolliset sijoitukset -tiimin toimintaan, mikä on hieno mahdollisuus.

Tesillä minut on yllättänyt se, kuinka paljon vastuuta olen saanut niin halutessani sekä se, kuinka harjoittelijat pääsevät mukaan esimerkiksi tapaamisiin yhtiöiden kanssa.

Vinkkejä Tesin trainee-ohjelmasta kiinnostuneille? Tesille voi hakea harjoitteluun hyvin monenlaisella taustalla ja kannustaisinkin hakijoita kertomaan avoimesti omista kiinnostuksen kohteistaan. Harjoittelun aikana pääsee mukaan laajasti erilaisiin projekteihin niin vastuullisuuden kuin taloudellisen analyysin puitteissa, joten aidolla kiinnostuksella suomalaisia kasvuyrityksiä kohtaan ja innolla oppia pääsee hyvin pitkälle!

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII