Vauhtia hiilensidontaan uudella kasvurahoituksella – Carbo Culture kerännyt noin 16 miljoonaa euroa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Hiilensidontaan biohiileen keskittyvä Carbo Culture on kerännyt noin 16 miljoonaa euroa (USD18M) kasvurahoituskierroksellaan. Yritys kehittää uutta tutkimuslähtöistä teknologiaa, jolla valmistetaan maa- ja metsätalouden sivuvirroista kestävää ja korkealaatuista biohiiltä. Lisäksi prosessissa syntyviä kaasuja voidaan hyödyntää uusiutuvan energian tuotannossa.

Kierroksen lead-sijoittajina toimivat hiilenpoistoratkaisuihin sijoittava singaporelainen GenZero sekä yhdysvaltalainen True Ventures. Muihin kierroksen sijoittajiin lukeutuu Tesin lisäksi nimekkäitä ilmastoteknologiasijoittajia sekä family office -yhtiöitä.

Hiilen sitominen pois ilmakehästä on välttämätön keino kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Carbo Culturen suojatulla biohiiliteknologialla hiiltä voidaan sitoa pois ilmakehän kierrosta hyvin pitkäikäisesti. Teknologia on myös nopeasti kaupallistettava ja kustannustehokas. Olemmekin erittäin tyytyväisiä kyetessämme tukemaan yhtiötä sen seuraavassa kasvuloikassa”, sanoo Heli Kerminen, johtaja Tesin venture capital -sijoitustiimistä.

Tesin sijoitus oli sen ensimmäinen yritykseen. Lisäksi sijoitus tehtiin Tesin kiertotalousohjelmasta, jolla Tesi edistää kiertotaloudessa toimivien startup- ja kasvuyritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä alan yrityksiin sijoittavien pääomasijoitusrahastojen syntymistä.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Heli Kerminen, johtaja, venture capital -sijoitukset
heli.kerminen@tesi.fi
+358 40 077 2833

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Uutiskirje