Suomalainen ruokateknologiayhtiö eniferBio kerännyt 11 miljoonaa euroa kasvurahoitusta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen ruokateknologiayhtiö (foodtech) eniferBio on kerännyt 11 miljoonan euron rahoituskierroksen. Sijoituskierrosta johti AquaSpark, hollantilainen vesiviljelyyn keskittyvä venture capital -rahasto. Kierrokselle osallistuivat lisäksi Valio, Tesi sekä siemenvaiheen sijoittajat NFT.VC ja Voima Ventures.

eniferBio perustettiin vuonna 2020 spin off -yrityksenä VTT:stä. Sen kehittämä PEKILO®-sieniproteiinijauhe korvaa soijaproteiinia kalanrehuteollisuudessa, ja toimii tulevaisuudessa proteiinilisänä elintarviketeollisuudessa. Kalanrehussa yleisesti käytettävän soijankasvatukseen liittyy ekologisia haasteita, joita voidaan vähentää sienipohjaisella proteiinilla.

Vaihtoehtoisten proteiinien tuotannolla on arvioitu saavutettavan parasta ilmastovaikuttavuutta suhteutettuna sijoitettuun pääomaan. Yhtiö on kotimaisten foodtech -startupien kärkihankkeita, ja sillä on todennettu teknologia, jonka tiimi on onnistunut kaupallistamaan. Yhtiö täydentää Tesin portfoliota kestävän ruuantuotannon saralla”, kommentoi Jan-Patrick Haikkola, sijoituspäällikkö Tesillä.

Sijoitus yhtiöön oli Tesin ensimmäinen.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Jan-Patrick Haikkola, sijoituspäällikkö, kasvu- ja teolliset sijoitukset
jan-patrick.haikkola@tesi.fi
+358 40 964 4527

 

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, markkinatietoa, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter | LinkedIn | Uutiskirje