Kovaa kasvava kiertotalousyhtiö Swappie kerännyt 108 miljoonan euron jatkorahoituskierroksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Verkossa käytettyjä, tehdashuollettuja iPhone-puhelimia jälleenmyyvä Swappie on kerännyt 108 miljoonan euron Series C -jatkorahoituskierroksen. Vuonna 2016 perustettu yhtiö aikoo palkata 1 000 uutta työntekijää ja skaalata 15 olemassa olevaa eurooppalaista markkinaa tuoreen kasvurahoituksen turvin. Rahoitusta yhtiö on tähän mennessä kerännyt 149 miljoonaa euroa.

”Älypuhelinten keskimääräistä käyttöikää pidentävä ja siten niiden ympäristövaikutuksia pienentävä, kestävää kulutuskäyttäytymistä edistävä Swappie sopii sijoituskohteena erinomaisesti Tesin Kiertotalous-ohjelmaan ja vaikuttavuustavoitteisiin. Kierrätyspuhelinten markkinan ennustetaan kasvavan uusien älypuhelinten markkinaa nopeammin, ja Tesi haluaa jatkosijoituksellaan tukea vahvan kilpailuaseman saavuttaneen Swappien voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä”, kommentoi Heli Kerminen, johtaja Tesin venture capital -tiimissä.

Kierrosta johti Verdane, pohjoismainen ja pohjoiseurooppalaisiin teknologiayhtiöihin sijoittava pääomasijoittaja. Tesin lisäksi sijoittajina jatkoivat muun muassa Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures ja Telia Ventures. Myös Danske Bank Growth osallistui kierrokseen.

Tesi sijoitti yhtiöön ensimmäisen kerran vuonna 2020. Tesin tuore jatkosijoitus on tehty aiemman tapaan kiertotalous-sijoitusohjelmasta.

 

Lue lisää:


Lisätietoja
:

Heli Kerminen, johtaja, venture capital -sijoitukset
+358 40 077 2833
heli.kerminen@tesi.fi

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII