Nordic Science Investments kerännyt ensimmäisen rahastonsa – tutkimusinnovaatiot sijoitusstrategian keskiössä

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Nordic Science Investments (NSI) on sulkenut ensimmäisen rahastonsa ensimmäisen kerran ja käynnistänyt samalla sen sijoitustoiminnan. Rahaston tavoitekoko on 60 miljoonaa euroa.

NSI:n taustalla on joukko osaajia tutkimuspohjaisten innovaatioiden kaupallistamisessa (ns. teknologiasiirto), ja se sijoittaa tutkimuksessa syntyvien innovaatioiden potentiaaliin. Kasvupääoman lisäksi yhtiö tarjoaa alkuvaiheen spinout-yrityksille strategista tukea, verkostoja sekä apua tiimien rakentamiseen liiketoiminnan käynnistämiseksi.

Meille on Tesillä tärkeää tukea innovaatioiden ja tutkimusten kaupallistamista, erityisesti koska vuonna 2023 julkaistun selvityksemme mukaan uusien syväteknologiayritysten määrä on laskussa. Sijoittaminen erikoistuneisiin pääomasijoitusrahastoihin, ja vieläpä uusiin tiimeihin, on tässä oiva keino. Nordic Science Investments tuokin nyt ensimmäisellä rahastollaan merkittävästi uutta pääomaa ja osaamista Suomen tiede- ja tutkimuslähtöisten startup-yritysten hyväksi. Onnittelemme koko tiimiä hienosta työstä ja saavutuksesta”, kommentoi Tesin sitoumusta Samuel Wendelin, sijoituspäällikkö rahastotiimistä.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Samuel Wendelin, sijoituspäällikkö, rahastosijoitukset
samuel.wendelin@tesi.fi
+358 50 512 5656

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Instagram | Uutiskirje