Puolustus- ja turvallisuusalan startup-yritysten matka kohti kesän pitchaus-kilpailua jatkuu!

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesi on mukana järjestämässä Riihimäellä MaanpuolustusAreenan 7.6.2024 yhteydessä Pitch Finland DefSec -tapahtumaa, jossa aikaisen vaiheen startup-yritykset kilpailevat 100 000 euron sijoituksesta ja pääsevät esittämään ensi kertaa puolustusteknologiainnovaationsa julkisesti suomalaisille sijoittajatahoille.

Osana matkaa FiBAN (Finnish Business Angels Network) on järjestänyt yhdessä Tesin kanssa toukokuussa keskustelutilaisuuden ja startup-hakemusten esivalikointiryhmän kokoontumiset 7.5. ja 14.5. Pitch Finland DefSec -kilpailuun odotetaan startup-yrityksiä Suomesta, Baltiasta sekä Pohjoismaista.

Keskusteluissa esiin tulleita ratkaisuja:

  • Kokeilukulttuuria tarvitaan: lisää startup-henkistä kokeilukulttuuria julkisen hallinnon organisaatioihin, jotta puolustus- ja turvallisuusteknologia saadaan nopeasti markkinoille.
  • Naton tarjoamiin kilpailukykyä edistäviin mahdollisuuksiin tulisi tarttua pian: Nato-osaamiskeskusta tulisi hakea Suomeen.
  • Puolustusvoimien toimintamalleja ketterämmiksi: enemmän yhteistyötä startup-kentän kanssa ja mahdollisuuksia uusien teknologiainnovaatioiden testaamiselle

Kaksoiskäyttö- ja puolustusteknologiat ovat yhä ajankohtaisempia myös Tesin kannalta. Tesi on jo nyt merkittävä sijoittaja esimerkiksi Sisu Auto- ja Rauma Marine Constructions-yrityksissä.

Startup- ja kasvuvaiheen sijoituksiamme ovat muun muassa Iceye, IQM, Varjo Technologies ja Dispelix. Haluamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä ja kansainvälistämässä Suomen puolustusteollisuuden ekosysteemiä yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa”, Tesin sijoitusjohtaja Keith Bonnici kertoo.

Tapahtumat ovat osa EU-rahoitteista #Connect2scale -hanketta ja siinä ovat kumppaneina mukana suomalaisen FiBANin kansalliset sisarjärjestöt Virosta, Liettuasta, Latviasta ja Sloveniasta sekä alan eurooppalainen kattojärjestö EBAN ja Civitta.

Katso lisää 7.6. pitching-tapahtumasta!

Päivitys 10.6: kilpailun pääpalkinnon, 100 000 euron sijoituksen, voitti Doppelgänger Oy

Lisätiedot:
Keith Bonnici, sijoitusjohtaja, venture capital -sijoitukset
keith.bonnici@tesi.fi
+358 40 179 9584

Tesi(Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä.Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn   Instagram | Bluesky | Threads | Uutiskirje