Tesi irtautuu sijoituksestaan älykkäiden sähkönsiirto- ja mittausratkaisujen kehittäjä Aidoniin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Aidon, Pohjoismaiden johtava älykkäiden jakeluverkko- ja mittausjärjestelmien kehittäjä, siirtyy yrityskaupassa globaalin energiasiirtoratkaisujen tarjoaja Gridspertise S.r.l:n omistukseen. Tesi irtautuu täten pitkäjänteisestä sijoituksestaan yritykseen. Tesin lisäksi muita omistajia olivat mm. Alder sekä 2VK Invest.

Yrityskaupalla Gridspertise kehittää teknologiaratkaisujen tarjontaansa ja asemaansa Pohjoismaissa. Aidon jatkaa uudessa omistuksessa itsenäisenä yhtiönä.

Pitkäjänteisen omistajuutemme aikana on ollut erityisen hienoa nähdä, kuinka Aidon on kasvanut johtavaksi pohjoismaiseksi jakeluverkko- ja mittausjärjestelmäratkaisujen kehittäjäksi. Nyt julkaistu yrityskauppa osoittaa, että suomalaista teknologiaosaamista arvostetaan ja että maa myös houkuttelee investointeja. Vaikka irtaudumme sijoituksestamme, toivotamme Aidonlle kaikkea hyvää uuteen kasvuvaiheeseen”, sanoo Jan-Patrick Haikkola, sijoituspäällikkö Tesillä.

Tesi teki ensisijoituksen Aidoniin vuonna 2004 ja jatkoi omistajana pohjoismaisen pääomasijoittaja Alderin tultua enemmistöomistajaksi vuonna 2013.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Jan-Patrick Haikkola, sijoituspäällikkö, kasvu- ja teolliset sijoitukset
jan-patrick.haikkola@tesi.fi
+358 40 964 4527

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Uutiskirje