Voima Ventures julkistaa kolmannen rahastonsa – sijoitusstrategia harvinainen Pohjoismaissa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Voima Ventures on Pohjoismaiden yksi harvoista vain tieteeseen ja syväteknologiaan sijoittavista rahastohallinnoijista. Sen tuore pääomarahasto, järjestyksessään kolmas, sulkeutuu nyt ensimmäisen kerran 90 miljoonan euron koossa. Rahasto tulee tekemään sijoituksia pohjoismaisiin ja baltialaisiin startup-yrityksiin, ja sen tavoitekoko on 120 miljoonaa euroa. Kolmannen rahaston sijoittajina Tesin lisäksi toimivat muun muassa Euroopan investointirahasto (EIR), VTT, ruotsalainen Saminvest sekä eläkerahastot Nordea Life ja Elo.

Uuden rahaston sijoituskohteet kehittävät ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin. Ne voivat esimerkiksi edistää vihreää siirtymää, kehittää huipputason biotiede- ja terveysinnovaatioita ja/tai luoda kokonaisia toimialoja ravistelevia teknologioita.

Voiman tuore rahasto lisää maallemme tärkeiden deep tech -yhtiöiden rahoitusvaihtoehtoja Suomessa sekä laajentaa kotimaista deep tech -rahastokenttää. Olemme myös iloisia voidessamme tukea kansainvälistymisessään edennyttä kotimaista rahastohallinnoijaa. Toimijana Voima Ventures kuuluukin sijoitusstrategiamme ytimeen”, kommentoi Tapio Passinen, sijoitusjohtaja Tesin rahastotiimistä.

Tesin lisäksi myös sen hallinnoima Kasvurahastojen Rahasto (KRR IV) antoi sitoumuksen. Tesi ja KRR eivät ole sijoittaneet hallinnoijan aiempiin rahastoihin.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, rahastosijoitukset
tapio.passinen@tesi.fi
+358 40 840 3681

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter LinkedIn Uutiskirje