BCB Medical: Sijoittajaryhmä tukee vahvaa kasvuamme

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

BCB Medicalin toimitusjohtaja Petteri Viljanen kertoo videolla sijoittajaryhmän merkityksestä markkina-alueen laajentamisessa. BCB Medical on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava terveydenhuollon IT-alan yritys. Terveystiedon keräämiseen ja analysointiin keskittyvän yhtiön vuosittainen kasvu on ollut keskimäärin 35 prosenttia viiden viime vuoden ajan.

BCB Medicalin tarjoamat laaturekisterit on tarkoitettu muun muassa syöpä-, sydän- sekä tuki-ja liikuntaelinsairauksien seurantaan. Niiden avulla seurataan tällä hetkellä yli miljoonan yksittäisen hoitotoimenpiteen laatua. Samalla se on merkittävä tietolähde lääketieteellistä tutkimusta varten.

Yhtiön toimintamalli ja tekninen tuotekehitysmalli perustuvat pilvipalveluihin ja myyntimalleihin, jotka ovat laajennettavissa myös uusille markkinoille. BCB Medicalin terveysteknologisia ratkaisuja hyödynnetään yli 60 tautiryhmän analysoinnissa ja seurannassa, ja ne ovat jo käytössä kaikissa Suomen sairaaloissa.

BCB Medical keskittyi vuoteen 2017 saakka lähtökohtaisesti vain kotimarkkinoihin ja tuotteen kehittämiseen Suomessa. Yhtiön tarkoituksena on solmia ensimmäiset yhteistyösopimukset erityisesti Pohjoismaiden alueella vuoden 2018 aikana.

– Olemme saaneet laaturekistereihin liittyen kyselyjä muista maista, ja etsimme aktiivisesti kaupallisia partnereita erityisesti Pohjoismaista. Tavoitteenamme on, että kolmen vuoden kuluttua yli 30 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tulee kansainvälisiltä markkinoilta, BCB Medicalin toimitusjohtaja Petteri Viljanen sanoo.

Terveysteknologia on nopeimmin kasvavia markkinoita

BCB Medicalin taustavoimiin kuuluvat Tesin lisäksi ruotsalaiset sijoitusyhtiöt Standout Capital ja Backstage Invest. Sijoittajaryhmän tarjoama rahoitus kohdistuu BCB Medicalin ohjelmistoliiketoiminnan kehitys-, myynti- ja asiakaspalveluresurssien vahvistamiseen erityisesti Euroopassa. Suomessa tavoitteena on kaksinkertaistaa T&K-keskuksessa ja asiakaspalvelussa työskentelevien henkilöiden lukumäärä vuoteen 2020 mennessä.

– Sijoittajaryhmän avulla voimme palvella suomalaista terveydenhuoltoa entistä paremmin sekä investoida kliinisen tiedon analysointiin ja vertailuun liittyviin palveluihin. Tuomme markkinoille myös uusia palveluita tiedon jatkojalostamiseen, BCB Medicalin toimitusjohtaja Petteri Viljanen kertoo.


Petteri Viljanen

  • Kuka: BCB Medicalin perustaja ja toimitusjohtaja.
  • Syntynyt vuonna 1972.
  • Ydinosaaminen: Terveydenhuollon tietojärjestelmät, SaaS-liiketoiminta ja kasvuyrittäminen.

BCB Medical

  • Mikä: Vuonna 2003 perustettu Suomen johtava kliinisen lääketieteellisen tiedon keräämiseen ja analysointiin keskittynyt yritys.
  • Missä: Pääkonttori sijaitsee Turussa ja toimistoja on lisäksi Espoossa, Oulussa ja Tampereella.
  • Liikevaihto: BCB Medicalin liikevaihto oli 3,7 miljoonaa euroa vuonna 2017.
  • Omistajat: BCB Medicalin omistajiin kuuluvat esimerkiksi Standout Capital, Backstage Invest ja Tesi.
  • Kotisivut: bcbmedical.com

Lue lisää terveysteknologian kasvupotentiaalista sijoittajan näkökulmasta Tesin vuosikertomuksesta.

Lue Joni Karsikkaan blogipostaus aiheesta: The Supercells of healthcare.

Katso myös videot BC Platformsista: Terveysteknologia kiinnostaa kansainvälisiä sijoittajia ja Kasvurahoitus saatiin kumppaniverkoston avulla.