Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Erik Holmberg

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan. Lisää Tesistä työpaikkana voit lukea täältä.

Syksyllä 2022 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä neljä uutta ja innokasta traineeta. Miten syksy on sujunut uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Tällä kertaa esittelyvuorossa on analyytikkotrainee Erik Holmberg kehitystiimistä. Aiempien vuosien harjoittelijoiden kokemuksia ja tunnelmia pääset lukemaan täältä.

Tesillä arvostetaan aitoa tekemisen meininkiä ja oppimisen halua, ja nämä kannattaakin nostaa esille jo hakuprosessissa.

- Erik Holmberg, analyytikkotrainee

Kuka? Erik Holmberg, analyytikkotrainee kehitystiimissä

Mistä? Olen juuri aloittanut maisteriopintoni Hankenilla rahoituksen pääaineessa. Aiempaa työkokemusta minulle on kertynyt niin rahoituksen kuin markkinoinninkin parista. Vapaa-aikani tykkään viettää urheillessa, erityisesti käsipallon ja muiden pallopelien parissa. Tykkään myös matkustamisesta ja odotankin jo innolla tulevaa Vietnamin-matkaani tammikuussa.

Mitä? Aloitin traineena Tesin kehitystiimissä elokuussa, ja toiveissani oli päästä tutustumaan suomalaiseen pääomasijoituskenttään laajemmin sekä kehittää omia analyyttisia taitojani. Tähän mennessä harkkaani olenkin päässyt mukaan moneen mielenkiintoiseen projektiin. Olen mm. työskennellyt suomalaisen deeptech-markkinan analysoinnin parissa, kehittänyt työkalua rahastojen vastuullisuuden seuraamiseen ja suurimpana projektina työstänyt Tesin vuosittaista kasvuyrityspulssia (katso lisää Tesin tutkimuksista).

Tähänastinen harjoittelujaksoni Tesillä on jopa ylittänyt odotukseni. Tesillä on loistava työilmapiiri ja minut otettiin heti lämmöllä vastaan. Olen päässyt ottamaan vastuuta, kehittämään omia taitojani ja oppinut paljon suomalaisesta pääomasijoitusmarkkinasta. Eniten minut on yllättänyt se, kuinka paljon Tesi tekee yhteistyötä eri sidosryhmien ja toimijoiden kanssa. Tesiläisten lisäksi olenkin päässyt työskentelemään paljon myös talon ulkopuolisten tahojen kanssa.

Vinkkejä Tesin trainee-ohjelmasta kiinnostuneille? Suosittelen vahvasti harjoittelua jokaiselle pääomasijoitusalasta kiinnostuneelle. Tesillä arvostetaan aitoa tekemisen meininkiä ja oppimisen halua, ja nämä kannattaakin nostaa esille jo hakuprosessissa.

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. www.tesi.fi | @TesiFII