Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Lauri Teerimäki

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin Tesin harjoittelijoihin. Tällä kertaa esittelyvuorossa on strategia- ja kehitystiimin harjoittelija Lauri Teerimäki, joka on harjoittelunsa aikana päässyt työstämään Suomen teollisuuspoliittista strategiaa.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Keväällä 2024 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä viisi uutta loistavaa traineeta. Miten alkuvuosi on sujunut tuoreilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään? Tällä kertaa omista kokemuksistaan kertoo strategia- ja kehitystiimin harjoittelija Lauri Teerimäki.

Olen päässyt mukaan työstämään Suomen teollisuuspoliittista strategiaa, jonka myötä olen oppinut paljon Suomen teollisuudesta ja erilaisista teollisuuspoliittisista toimenpiteistä.

Kuka olet ja millainen tausta sinulla on?

Olen Lauri Teerimäki, suoritan rahoituksen maisteriopintoja Hankenilla. Minulla on aiempaa työkokemusta rahoituksen ja data-analytiikan parista. Lisäksi olen vapaa-ajallani kartuttanut ohjelmointitaitojani muun muassa osallistumalla erilaisiin hackathoneihin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Pelaan golfia, nautin vauhdikkaista urheilulajeista sekä erilaisista haasteista, soitan pianoa, tapaan ystäviä ja viikonloppuisin tykkään valmistaa ruokaa pitkän kaavan kautta. Saunominen on myös erittäin lähellä sydäntäni.

Mikä sai sinut kiinnostumaan pääomasijoitusalasta?

Mahdollisuus olla mukana uusien, innovatiivisten ideoiden rahoittamisessa ja tukea kasvuvaiheessa olevia yrityksiä. Pääomasijoittajana pääsee myös tarjoamaan strategista neuvontaa ja yhdistämään yritykset laajempiin verkostoihin. Työn monipuolisuus ja laajat vaikutusmahdollisuudet tuovat mukanaan ainutlaatuisia oppimismahdollisuuksia.

Miksi päädyit juuri Tesille harjoitteluun?

Tesin tehtävänä on kehittää pääomasijoitusmarkkinoita sijoittamalla vähemmistösijoittajana pääomasijoitusrahastoihin ja kasvuyrityksiin. Tämän vuoksi Tesi tarjoaa mielestäni loistavan yleiskuvan Suomen pääomamarkkinoista ja alan eri toimijoista. Strategia- ja kehitystiimissä minua kiinnosti erityisesti tilaisuus syventyä datamalleihin sekä mahdollisuus tuottaa erilaisia markkina-analyysejä. Lisäksi työhaastattelussa minulle selitettiin silmät pyöreinä Tesin datakyvykkyyksistä, mikä vain lisäsi kiinnostustani harjoittelupaikkaa kohtaan.

Millainen on strategia- ja kehitystiimin harjoittelijan tyypillinen työpäivä?

Työpäivien keskeisinä teemoina ovat Tableau, Alteryx ja MS Office; töihin kuuluu paljon datan keräämistä, käsittelyä, analysoimista, ja analyyseihin perustuvaa esittelymateriaalien laatimista. Lisäksi töissä pääsee keskustelemaan säännöllisesti projekteihin kuuluvien sidosryhmien kanssa.

Mitä opit harjoittelun aikana?

Olen päässyt mukaan työstämään Suomen teollisuuspoliittista strategiaa, jonka myötä olen oppinut paljon Suomen teollisuudesta ja erilaisista teollisuuspoliittisista toimenpiteistä. Tämän lisäksi olen oppinut paljon pääomasijoitusalasta, erityisesti sen eri osa-alueista, kuten venture capital-, growth- ja buyout -strategioista.

Hauskin muisto harjoittelusta?

Hankala mainita yhtä asiaa, mutta pingispelit tauoilla ja afterworkit aikaisempien Tesin harkkareiden kanssa kuuluvat kyllä kärkijoukkoon 🙂

Mitä harjoittelun jälkeen?

Aloitan seuraavan työharjoittelun sijoitusalan parissa ja käyn Singaporessa.

Kenelle harjoittelu Tesin strategia- ja kehitystiimissä voisi sopia ja vinkit harjoitteluohjelmasta kiinnostuineille?

Harjoittelu Tesin strategia- ja kehitystiimissä sopii hyvin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita data-analytiikasta ja pääomasijoittamisesta. Harjoittelun aikana kannattaa olla oma-aloitteinen ja ottaa vastaan kaikki vastuu mitä tarjotaan. Rekrytointiprosessin aikana Tesi järjestää aamiaistapahtuman, jossa kannattaa käydä juttelemassa analyytikoiden ja toisten harkkareiden kanssa.

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä. Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan.

Tesi(Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä.Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Instagram | Bluesky | Threads | Uutiskirje