Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Joel Langenskiöld ja kansainvälisiä kokemuksia

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Syksyllä 2021 Tesillä aloitti yhteensä neljä uutta ja innokasta traineeta sijoitus- ja kehitystiimeissä. Miten syksy on lähtenyt käyntiin uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Tällä kertaa vuorossa on rahastotiimin sijoitusanalyytikko-trainee Joel Langenskiöld. Sarjan aiempia osia voit lukea täältä: Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Jesse Väisänen ja yllättävin havainto ja Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Jenny Haapa ja oppeja vastuullisesta sijoittamisesta.

Voin jo tässä vaiheessa harjoittelua todeta, että harjoittelujakso Tesin rahastotiimissä on erinomainen paikka oppia pääomasijoitusalasta. Suosittelen lämpimästi Tesin harjoitteluohjelmaan hakemista kaikille pääomasijoitusalasta kiinnostuneille!

- Joel Langenskiöld, sijoitusanalyytikko-trainee

Kuka? Joel Langenskiöld, sijoitusanalyytikko-trainee rahastotiimissä.

Mistä? Harjoittelun ohella viimeistelen rahoituksen maisteriopintojani Hankenilla Helsingissä. Aiempaa työkokemusta minulle on karttunut mm. yrityksen strategiatoimintojen parista sekä sijoituspalveluyrityksestä.

Mitä? Aloitin harjoitteluni elo-syyskuun vaihteessa, ja olen päässyt työskentelemään useiden kiinnostavien ja monipuolisten hankkeiden parissa jo tässä vaiheessa harjoittelua. Pääasialliset työtehtäväni ovat tähän mennessä koostuneet potentiaalisten sijoitusmahdollisuuksien arviointiin liittyvistä erilaisista analyyseistä sekä materiaalin tuottamisesta rahastosijoitusten päätöksenteon tueksi.

Lokakuussa osallistuin venture capital -konferenssiin Pariisissa. Konferenssissa pääsin kuuntelemaan alan asiantuntijoiden mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä tapaamaan kansainvälisiä rahastohallinnoijia.

Harjoitteluni aikana olen oppinut valtavasti pääomasijoitusmarkkinasta ja sen rakenteesta, rahastotoiminnasta sekä pääomasijoitusrahastojen analysoinnin eri osa-alueista.

Odotukseni ovat vastanneet todellisuutta erittäin hyvin – olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin ja monipuolisiin projekteihin, ja minut on otettu erittäin hyvin vastaan tiimissä. Sain kollegoiltani kattavan perehdytyksen harjoittelun alussa, ja apua ja neuvoja on aina saatavilla, kun niitä tarvitsee.

Voin jo tässä vaiheessa harjoittelua todeta, että harjoittelujakso Tesin rahastotiimissä on erinomainen paikka oppia pääomasijoitusalasta. Voin lämpimästi suositella Tesin harjoitteluohjelmaan hakemista kaikille pääomasijoitusalasta kiinnostuneille!

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi @TesiFII