Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Klaus Majanen ja rentoa menoa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Syksyllä 2021 Tesillä aloitti yhteensä neljä uutta ja innokasta traineeta sijoitus- ja kehitystiimeissä. Miten syksy on lähtenyt käyntiin uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Viimeisenä vuorossa on kehitystiimin analyytikkotrainee Klaus Majanen.

Sarjan aiempia osia voit lukea täältä: Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Jesse Väisänen ja yllättävin havainto,  Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Jenny Haapa ja oppeja vastuullisesta sijoittamisesta ja Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Joel Langenskiöld ja kansainvälisiä kokemuksia.

Eniten olen yllättynyt siitä, kuinka rento ja positiivinen ilmapiiri Tesillä vallitsee. Sekä omani, että muiden tiimien jäsenet ovat ottaneet minut vastaan todella avoimesti.

- Klaus Majanen, analyytikkotrainee

Kuka? Klaus Majanen, analyytikkotrainee kehitystiimissä

Mistä? Opiskelen rahoitusta Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Aiemmin olen työskennellyt mm. erilaisten taloushallinnon tehtävien parissa.

Mitä? Aloitin harjoittelijana Tesin kehitystiimissä lokakuussa ja odotan harjoittelujaksoltani mielenkiintoisia haasteita ja monipuolista analyysityöskentelyä. Toivon myös, että pääsen oppimaan vielä enemmän pääomasijoittamisesta ja alan toimijoista erityisesti Suomessa.

Olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin projekteihin heti alusta alkaen. Työni koostuu enimmäkseen markkinan analysoinnista eri näkökulmista. Olen saanut vastuuta heti alusta alkaen kiitettävästi, ja päässyt toteuttamaan analyysejä itsenäisesti.

Olen oppinut jo valtavasti markkinadynamiikasta sekä pääomasijoittamisesta. Tesillä on näkyvyys lähes koko sektorin tapahtumiin, joten toimialatuntemukseni on kehittynyt merkittävästi.

Eniten olen yllättynyt siitä, kuinka rento ja positiivinen ilmapiiri Tesillä vallitsee. Sekä omani, että muiden tiimien jäsenet ovat ottaneet minut vastaan todella avoimesti.

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi @TesiFII