Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Reetta Laaksonen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin Tesin harjoittelijoihin. Tällä kertaa esittelyvuorossa on rahastotiimin harjoittelija Reetta Laaksonen, joka päätyi Tesille kiinnostuttuaan Tesin vaikuttavuusnäkökulmasta ja tehtävästä kehittää suomalaista pääomasijoitusmarkkinaa.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Keväällä 2024 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä viisi uutta loistavaa traineeta. Miten alkuvuosi on sujunut tuoreilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään? Tällä kertaa omista kokemuksistaan kertoo rahastotiimin harjoittelija Reetta Laaksonen.

Pääomasijoitusalassa kiehtoo erityisesti yritysten kasvattaminen aktiivisen omistajuuden kautta, mikä synnyttää lisää arvoa ja innovaatioita koko markkinaan.

Kuka olet ja millainen tausta sinulla on?

Olen Reetta Laaksonen ja opiskelen tällä hetkellä viidennettä vuotta taloustiedettä Aalto-yliopistossa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla tykkään urheilla paljon: juoksen, käyn salilla, pelaan tennistä ja muita pallo- ja mailapelejä mielelläni. Vapaa-aika kuluu myös perheen ja ystävien seurassa.

Mikä sai sinut kiinnostumaan pääomasijoitusalasta?

Pääomasijoitusalassa kiehtoo erityisesti yritysten kasvattaminen aktiivisen omistajuuden kautta, mikä synnyttää lisää arvoa ja innovaatioita koko markkinaan.

Miksi päädyit juuri Tesille harjoitteluun?

Kiinnostuin erityisesti Tesin vaikuttavuusnäkökulmasta ja sen tehtävästä kehittää suomalaista pääomasijoitusmarkkinaa. Lisäksi innostuin rahastotiimin ainutlaatuisesta roolista FoF-toimijana (fund of funds) Suomen markkinassa.

Millainen on rahastotiimin harjoittelijan tyypillinen työpäivä?

Päivät vaihtelevat paljon riippuen käynnissä olevasta hankkeesta tai projektista. Päivittäin pääsee kuitenkin tuottamaan erilaisia analyysejä ja muita materiaaleja hankkeisiin ja muihin projekteihin liittyen.

Mitä opit harjoittelun aikana?

Opin harkan aikana valtavan paljon suomalaisesta sekä kansainvälisestä pääomasijoitusmarkkinasta ja itse rahastotoiminnasta, sen toiminnasta ja dynamiikasta varainkeruusta sopimusten viimeistelyyn asti.

Mieleenpainuvin muisto harjoittelusta?

Mieleenpainuvimpia muistoja ovat olleet erilaiset tapahtumat, joihin on päässyt osallistumaan, kuten virkistyspäivät, sekä erilaiset onnistumiset työssä, kuten onnistunut DD (due diligence) tai KRR-vuosikokousten (Kasvurahastojen Rahastot) materiaalien tekeminen ja esittäminen itse vuosikokouksessa.

Mitä harjoittelun jälkeen?

Harkan jälkeen tarkoituksena on viimeistellä opinnot kirjoittamalla gradu ensi syksynä.

Kenelle harjoittelu Tesin rahastotiimissä voisi sopia ja vinkit harjoitteluohjelmasta kiinnostuneille?

Harjoittelu rahastotiimissä sopii heille, jotka ovat kiinnostuneita pääomasijoitusalasta, ja haluavat uniikin näkemyksen koko toimialasta. Tärkeää on oma motivaatio ja halu oppia uusia asioita.

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä. Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin.
tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Instagram | Bluesky | Threads | Uutiskirje