Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Tresor Banzuzi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan. Lisää Tesistä työpaikkana voit lukea täältä.

Syksyllä 2022 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä neljä uutta ja innokasta traineeta. Miten syksy on sujunut uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Tällä kertaa esittelyvuorossa on analyytikkotrainee Tresor Banzuzi suorien sijoitusten tiimeistä. Aiempien vuosien harjoittelijoiden kokemuksia ja tunnelmia pääset lukemaan täältä.

Mukavaa on ollut Tesin yhtenäinen työyhteisö, johon otetaan kaikki mukaan heti alusta alkaen.

- Tresor Banzuzi, analyytikkotrainee

Kuka? Tresor Banzuzi, analyytikkotrainee suorien sijoitusten tiimeissä

Mistä? Harkan ohella viimeistelen diplomi-insinöörin opintojani Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella. Aiempaa työkokemusta minulle on karttunut erityisesti teollisuuden parista. Entisenä jääkiekkoilijana tykkään viettää vapaa-aikaani erilaisten urheilulajien parissa. Salin ohella tykkään haastaa itseäni mm. padelin ja tenniksen merkeissä.

Mitä? Koen, että Tesi on varsin uniikki harjoittelupaikka antaessaan harkkareille mahdollisuuden työskennellä sekä venture capital -tiimin että kasvu- ja teolliset sijoitukset -tiimin kanssa. Alkusyksyn olen viettänyt venture capital -sijoitusten parissa, joten odotan innolla vaihtoa kasvu- ja teolliset sijoitukset -tiimiin, missä pääsen näkemään sijoitustoimintaa myös myöhemmän vaiheen näkökulmasta.

Tähänastisen harjoittelujaksoni aikana olen päässyt mukaan moniin eri toimialoja edustaviin projekteihin sekä osallistumaan erilaisiin kansainvälisiin sijoitustapahtumiin. Työtehtäviini on kuulunut mm. sijoitusesitysten valmistelua, markkina- ja toimialatutkimusta, mallinnusta, päästövähennyslaskentaa sekä tapaamisia potentiaalisten yhtiöiden ja kanssasijoittajien kanssa. Olen oppinut paljon sijoitusprosesseista, sijoituspäätöksiin vaikuttavista ajureista sekä vastuullisuudesta ja vaikuttavuudesta.

Harkassani minut on yllättänyt se, kuinka hyvin olen suoran sijoitustoiminnan lisäksi päässyt perehtymään myös rahastosijoitustoimintaan esimerkiksi erilaisten koulutusten kautta. Mukavaa on ollut myös Tesin yhtenäinen työyhteisö, johon otetaan kaikki mukaan heti alusta alkaen.

Vinkkejä Tesin trainee-ohjelmasta kiinnostuneille? Jos pääomasijoitusala yhtään kiinnostaa, kannattaa hakea ohjelmaan mukaan matalalla kynnyksellä. Tesillä arvostetaan monimuotoisuutta ja erilaisia taustoja!

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter | LinkedIn | Uutiskirje