Edtech-yhtiö HEI Schools keräsi 2 milj. euroa suomalaisen päiväkotimallin viemiseen globaaleille markkinoille

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Uuden rahoituksen myötä malli voidaan tuoda yhä useampien opettajien ja päiväkotien käyttöön ympäri maailman

Palkittu, tutkimuslähtöinen varhaiskasvatuskonsepti HEI Schools, on kerännyt 2 milj. euron rahoituskierroksen. Sijoituskierrokseen osallistuivat liettualainen pääomasijoitusyhtiö Practica Capital sekä suomalainen Tesi. Vuonna 2015 aloittanut yhtiö on perustettu yhdessä Helsingin yliopiston kanssa.

HEI Schoolsin tavoitteena on tuottaa korkealaatuista suomalaista varhaiskasvatusta lapsille ja perheille maailmanlaajuisesti. Yritys tarjoaa suomalaiseen varhaiskasvatusmalliin perustuvia pedagogisia työkaluja ja sisältöjä päiväkotien ja opettajien käyttöön Suomen ulkopuolella. Paikallisten päiväkotioperaattoreiden pyörittämiä HEI Schools -päiväkoteja on avoinna yhteensä 14 Kiinassa, Australiassa, Indonesiassa, Koreassa, Argentiinassa, Saudi-Arabiassa, Egyptissä ja Suomessa. Näiden lisäksi vuonna 2021 on tarkoitus avata yhteensä 16 uutta päiväkotia Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Kuwaitiin ja Thaimaahan. Lisäksi HEI Schoolsin digitaalista opetussuunnitelmaa ja opettajakoulutusta käytetään yli 40:ssä eri päiväkodissa ympäri maailman ja HEI Schoolsin opettajankoulutussertifikaattia suorittaa tällä hetkellä yli 200 opettajaa yhteensä 30 eri maasta.

Rahoitus mahdollistaa HEI Schoolsille ison uuden askeleen globaalissa kasvussa. Varhaiskasvatus on eri puolilla maailmaa kehittymässä nopeasti entistä ammattimaisempaan suuntaan ”babysitting” -palveluista yhä laadukkaampaan pienten lasten kasvatukseen ja koulutukseen. Emme yritä viedä suomalaista yhteiskuntamallia tai koulutusjärjestelmää sellaisenaan maailmalle, vaan syvällistä pedagogista osaamista siitä, kuinka lapset oppivat ja kehittyvät. Tässä tiedepohjaisella lähestymisellä ja ymmärryksellä on valtavan iso rooli ja merkitys. Autamme paikallisia opettajia hyödyntämään suomalaisia metodeja omassa kulttuurissaan ja ympäristössään hyvin suunniteltujen työkalujen ja jatkuvan digitaalisen opettajakoulutuksen avulla”, kertoo HEI Schoolsin toimitusjohtaja ja yksi perustajista, Milla Kokko.

HEI Schoolsin vaikuttava kasvuvauhti, laaja korkealaatuisista päiväkodeista koostuva kansainvälinen asiakaskunta, sekä nopeasti kasvava digitaalisten palveluiden käyttäjäkunta osoittivat, että konsepti todella toimii skaalattavana mallina ja tässä kasvussa halusimme olla mukana”, kertoo Practica Capitalin sijoitusjohtaja Arvydas Bložė.

”HEI Schoolsilla on digitaalisen tarjooman kehittymisen myötä mahdollisuus tuoda konseptinsa miljoonien ihmisten saataville. Olemme iloisia saadessamme olla osa tätä rahoituskierrosta, joka auttaa HEI Schoolsia skaalaamaan toimintaansa entistä laajemmalle. Meillä on HEI Schoolsin ja Practica Capitalin kanssa yhteisenä tavoitteena luoda uusi suomalainen menestystarina maailmalle, sekä saada aikaan positiivista yhteiskunnallista vaikuttavuutta”, toteaa Tesin Venture Capital -tiimin johtaja Juha Lehtola.

”Lapsuus on aikaa, jolloin mikä tahansa on mahdollista. Aikaa, jolloin kaikki keskeisimmät kehitysmuutokset tapahtuvat. HEI Schoolsin tehtävä ja tavoite on auttaa jokaista lasta saavuttamaan koko potentiaalinsa, ilman rajoitteita ja tekosyitä”, toteaa professori Lasse Lipponen Helsingin yliopistosta. Lipponen on myös yksi HEI Schoolsin perustajista.

 

Faktoja HEI Schoolsista:

Päätoimipaikka: 20 hengen tiimi Helsingissä

Opettajia HEI Schoolseissa ympäri maailman: noin 200

Lapsia HEI Schoolseissa ympäri maailman: noin 800

Liikevaihto 2020: 1,3 M€

heischools.com

Tunnustuksia:

Fast Company: WORLD CHANGING IDEAS

HundrEd Innovations: TOP 100 GLOBAL EDUCATION INNOVATOR 2019, 2020, 2021

Creative Design Awards: BEST PRODUCT, BEST SERVICE & GRAND PRIX

Lisätiedot:

Milla Kokko, toimitusjohtaja, HEI Schools
milla.kokko@heischools.com
+358 40 8600 277

Juha Lehtola, johtaja, Venture Capital -sijoitukset, Tesi
juha.lehtola@tesi.fi
+358 400 647 671

 

Founded in 2011, Practica Capital is a dedicated Baltic VC focusing on investments in the Baltic Sea region. The company invests in seed, late seed and Series A ventures backing great teams behind the tech-driven businesses from the region and partnering with them as company builders. Practica Capital manages three venture capital funds with a total size of more than €50M. Of which the latest Practica Venture Capital II Fund was established in the framework of the financial instrument “Development Fund I” which is managed by Invega and financed from the European Regional Development Fund (ERDF). To date, Practica Capital has made more than 55 investments. practica.vc

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,9 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII