Innovestor käynnistänyt terveystieteisiin sijoittavan rahaston

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Pääomasijoittaja Innovestor on käynnistänyt uuden terveystieteisiin sijoittavan Life Science -rahaston, jonka tunnettuja ankkurisijoittajia ovat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi (Suomen Teollisuussijoitus). Rahaston sijoituksista vastaa osaava tiimi, mukaan lukien perustajajäsenet Milla Koistinaho, neurobiologian dosentti, ja Pekka Simula, farmaseuttisen sektorin veteraani.

Rahasto keskittyy erityisesti yliopistoistolähtöisistä keksinnöistä sekä vankasta tieteellisestä tutkimuksesta ponnistaviin yhtiöihin. Rahasto on jo kerännyt yli 60 miljoonan sijoitukset, ja hallinnoijan tavoitteena on kasvattaa pääoma 90–120 miljoonaan euroon seuraavan 12 kuukauden aikana. Rahasto tulee sijoittamaan Suomeen, muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Markkinoilla on ollut vuosien ajan selkeä tarve kotimaiselle erikoistuneelle rahastolle, ja tämän rahaston synty täydentää terveystieteiden rahoitustarjontaa merkittävästi. Rahasto vastaa sijoitusstrategialtaan ja tiimin osaamiselta hyvin markkinan tarpeita”, Tesin sijoitusjohtaja Petteri Laakso sanoo.

Lue lisää:

 

Lisätietoja:

Petteri Laakso, sijoitusjohtaja, rahastosijoitukset
+358 50 463 9313
petteri.laakso@tesi.fi

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII