Satelliittikuvantamiseen erikoistunut ICEYE kerännyt 120 miljoonaa euroa jatkorahoitusta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen ICEYE on kerännyt 120 miljoonan euron jatkorahoituskierroksen. Yhtiö kehittää kuvantamiseen tarkoitettuja pienikokoisia tutkasatelliitteja (SAR, synthetic-aperture radar), ja 16 satelliittia käsittävällä järjestelmällään se on markkinajohtaja.

Kuvantamisdataan perustuu myös yhtiön tietopalvelu, jolla asiakkaat voivat tarkastella, millaisia vaikutuksia niiden toiminnalla on ympäristöön ja ympäristöllä toimintaan. Näin voidaan esimerkiksi suunnitella toimintaa luonnonkatastrofien varalta ja niiden jälkeen, kohdentaa humanitääristä apua, ja seurata ilmastonmuutoksen etenemistä.

Tuoreen jatkorahoituskierroksen myötä yhtiö on kerännyt kasvupääomaa yhteensä noin 270 miljoonaa euroa vuodesta 2015 lähtien. Tesi teki ensisijoituksensa yhtiöön vuonna 2018.

Lue lisää:

Lisätietoa:

Juha Lehtola, johtaja, venture capital -sijoitukset
+358 400 647 671
juha.lehtola@tesi.fi

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII