Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Akseli Kivelä

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan. Lisää Tesistä työpaikkana voit lukea täältä.

Keväällä 2023 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä neljä uutta loistavaa traineeta. Miten kevät on lähtenyt käyntiin uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Tällä kertaa esittelyvuorossa on analyytikkotrainee Akseli Kivelä rahastotiimistä. Aiempien vuosien harjoittelijoiden kokemuksia ja tunnelmia pääset lukemaan täältä.

Traineena aloittaessa ei tarvitse olla pääomasijoitusalan valmis ammattilainen; enemmän merkkaa halu kehittyä ja oppia.

- Akseli Kivelä, analyytikkotrainee

Kuka? Akseli Kivelä, analyytikkotrainee rahastotiimissä

Mistä? Harkan ohessa opiskelen tuotantotaloutta Tampereen yliopistossa. Ennen Tesiä olen työskennellyt mm. taloushallinnon, teollisuuden ja rauhanturvaustehtävien parissa. Vapaa-aikani kuluu pitkälti eri urheilulajien parissa, ja erityisen lähellä sydäntä ovat koripallo, tennis ja laskettelu.

Mitä? Tesille hakiessani odotukseni oli, että pääsen harjoitteluni aikana tutustumaan monipuolisesti pääomasijoittamiseen ja erityisesti erilaisiin rahastoihin ja niiden hallinnoijiin, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Harkkaa on nyt takana reilu kuukausi, ja olen tähän mennessä päässyt jo mm. identifioimaan potentiaalisia kansainvälisiä rahastoja, analysoimaan sijoitushankkeita sekä tuottamaan materiaalia rahastosijoitusten päätöksenteon tueksi. Lisäksi olen mukana työstämässä tilannekatsausta Suomen rahastokentän monimuotoisuudesta.

Jo tässä vaiheessa harkkaa voin todeta, että odotukseni ovat täyttyneet ja ylittyneetkin harjoitteluohjelman osalta! Tesillä otetaan traineet hyvin vastaan heti ensimmäisestä päivästä alkaen ja autetaan aina tarpeen vaatiessa. On ollut mielenkiintoista huomata, miten merkittävä toimija Tesi on Suomessa ja mikä merkitys toiminnallamme on Suomen pääomasijoitusmarkkinan kehittämisessä.

Vinkkejä Tesin trainee-ohjelmasta kiinnostuneille? Suosittelen laittamaan matalalla kynnyksellä hakemusta tulemaan, myös silloin kun oman osaamisen riittävyys mietityttää. Traineena aloittaessa ei tarvitse olla pääomasijoitusalan valmis ammattilainen; enemmän merkkaa halu kehittyä ja oppia. Tehtävässä saa kattavan perehdytyksen heti alussa, ja senkin jälkeen työkaverit auttavat asiassa kuin asiassa.

 

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter LinkedIn Uutiskirje