Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Anna Salokorpi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan. Lisää Tesistä työpaikkana voit lukea täältä.

Keväällä 2023 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä neljä uutta loistavaa traineeta. Miten kevät on lähtenyt käyntiin uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Tällä kertaa esittelyvuorossa on analyytikkotrainee Anna Salokorpi suorien sijoitusten tiimeistä. Aiempien vuosien harjoittelijoiden kokemuksia ja tunnelmia pääset lukemaan täältä.

Kevään ensimmäisen puoliskon työskentelen venture capital -tiimissä ja toisen puoliskon kasvu- ja teollisen sijoitusten parissa, mitä odotan jo innolla!

- Anna Salokorpi, analyytikkotrainee

Kuka? Anna Salokorpi, analyytikkotrainee suorien sijoitusten tiimeissä

Mistä? Opiskelen parhaillani rahoituksen maisteriohjelmassa Hankenilla, mutta olen suorittanut opintoja myös taloustieteestä ja politiikasta vaihtoyliopistossani Hanyang Universityssa Etelä-Koreassa. Ennen Tesiä olen tehnyt harkkoja mm. Danske Bankilla ja PwC:llä. Vapaa-ajallani harrastan aktiivisesti crossfittiä ja tavoitteeni on myös kilpailla sen parissa. Lisäksi rakastan matkustelua ja uusiin kulttuureihin tutustumista. Koti-Suomessa parasta on avantouinti talvisin!

Mitä? Tesille harkkaan tullessani halusin päästä tutustumaan suomalaiseen pääomasijoitusmarkkinaan ja sen eri toimijoihin. Kevään ensimmäisen puoliskon työskentelen venture capital -tiimissä ja toisen puoliskon kasvu- ja teollisen sijoitusten parissa, mitä odotan jo innolla!

Tähänastisen harkkani aikana olen päässyt tekemään töitä useiden sijoitusprosessin eri vaiheissa olevien yhtiöiden kanssa, tutustunut tarkemmin etenkin terveysteknologiamarkkinaan sekä seulonut ja arvioinut potentiaalisia uusia sijoituskohteita.

Eniten minut on yllättänyt Tesillä se, kuinka paljon jo harjoittelijana täällä on mahdollista saada vastuuta niin halutessaan. Kaikkiin tapaamisiin yhtiöiden kanssa kannustetaan tulemaan mukaan ja harjoittelijoiden omia näkemyksiä asiasta kuin asiasta myös oikeasti kuunnellaan. Tesillä kaikki tiimit toimivat mielestäni hyvässä yhteistyössä. Onkin ollut kivaa päästä tutustumaan suorien sijoitusten tiimien lisäksi myös rahasto- ja kehitystiimien toimintaan.

Vinkkejä Tesin trainee-ohjelmasta kiinnostuneille? Kannustan hakijoita olemaan ennen kaikkea oma itsensä, löytämään omat vahvuutensa ja tuomaan ne esiin konkreettisten kokemusten kautta. Uteliaisuus, avoimuus ja aito kiinnostus alaan eivät myöskään ole pahaksi.

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter LinkedIn Uutiskirje