Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Rasmus Varjoranta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan. Lisää Tesistä työpaikkana voit lukea täältä.

Keväällä 2023 Tesin eri tiimeissä aloitti yhteensä neljä uutta ja loistavaa traineeta. Miten kevät on lähtenyt käyntiin uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Tällä kertaa esittelyvuorossa on analyytikkotrainee Rasmus Varjoranta kehitystiimistä. Aiempien vuosien harjoittelijoiden kokemuksia ja tunnelmia pääset lukemaan täältä.

Yllättävää on ollut se, kuinka loistavat puitteet Tesin kehitystiimillä on tehdä tilastollisesti tarkkaa ja ajankohtaista tutkimusta, joka todella tukee koko organisaation toimintaa ja kehitystä.

- Rasmus Varjoranta, analyytikkotrainee

Kuka? Rasmus Varjoranta, analyytikkotrainee kehitystiimissä

Mistä? Opiskelen parhaillani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, laskentatoimen maisteriohjelmassa. Koulun ohella minulle on ehtinyt kertymään työkokemusta rahoitus- ja neuvonantopalveluiden parista mm. Mandatumilta ja Finnveralta. Entisenä kilpauimarina tykkään viettää aikaani urheillen: talvisin treenaan salilla ja kesäisin taas nautin auringosta lenkkeilen ja eri pallopelejä pelaten. Urheilun ohella soitan kitaraa, rumpuja ja bassoa. Tykkään myös matkustaa aina kun mahdollista, ja odotankin innolla kesäreissua New Yorkiin!

Mitä? Harkkapaikkaa hakiessani toiveissani oli saada Tesillä vauhdikas perehdytys pääomasijoitusalan arkeen, kosketuspintaa syvälliseen markkinatutkimukseen sekä ainutlaatuisia puitteita oppia analyytikon työstä, ja tämä kaikki onkin käynyt toteen. Odotan innolla oppivani kevään mittaan vielä enemmän yhtiöiden taloudellisesta analysoinnista sekä edistyneempien järjestelmien käytöstä tilastollisessa analyysissa.

Ensimmäisten viikkojen aikana olen päässyt osallistumaan markkinatutkimusprojektiin, perehtymään analyysityökalujen käyttöön sekä kehittämään omia tilastollisia analyyseja itsenäisesti.

Yllättävää on ollut se, kuinka loistavat puitteet Tesin kehitystiimillä on tehdä tilastollisesti tarkkaa ja ajankohtaista tutkimusta, joka todella tukee koko organisaation toimintaa ja kehitystä.

Vinkkejä Tesin trainee-ohjelmasta kiinnostuneille? Kannustan kehitystiimiin hakijoita varaamaan reilusti aikaa mahdollisten case-tehtävien ratkomiseen. Reipasta ja uteliasta asennetta arvostetaan myös aina!

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter LinkedIn Uutiskirje