Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Lassi Palviainen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin Tesin harjoittelijoihin. Tällä kertaa esittelyvuorossa on lakitiimin harjoittelija Lassi Palviainen, joka on harjoittelunsa aikana saanut käytännönläheistä oppia pääomasijoitusalalta ja uutta substanssiosaamista yhtiöoikeudellisista asioista.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Lassi Palviainen aloitti harjoittelun Tesin lakitiimissä keväällä 2024. Miten Lassin vuosi on sujunut? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mitä harjoittelusta jäi käteen?

Olen saanut hyvin käytännönläheistä oppia pääomasijoitusalalta – ei pelkästään juristilasien läpi vaan myös yleisesti sijoitustoiminnasta.

Kuka olet ja millainen tausta sinulla on?

Olen Lassi Palviainen ja opinnoissa minulla on alkamassa viides vuosi Lapin yliopistossa oikeustieteiden puolella. Ennen Tesiä olin noin vuoden ajan harjoittelussa asianajotoimistossa ja sitä ennen olin vuoden kuntasektorilla projektiharjoittelijana.

Mikä sai sinut kiinnostumaan pääomasijoitusalasta?

Aiemmin asianajotoimistossa työskennellessäni sain alaan jo jonkun verran kosketuspintaa. Kun sain kuulla harjoittelupaikasta, niin kiinnostuin ottamaan vielä vähän enemmän selvää, minkälaista alalla työskentely juristin näkökulmasta voisi olla.

Miksi päädyit juuri Tesille harjoitteluun?

Sain kuulla, että Tesillä haetaan sijoitustiimien ohella ensimmäistä kertaa myös lakitiimiin harjoittelijaa. Paremmin Tesiin ja sen sijoitustoimintaan tutustuttuani kiinnostuin hakemaan tehtävään.

Mitä lakitiimin harjoittelijana pääsee tekemään?

Sijoitushankkeisiin liittyvät työtehtävät voivat olla esim. sopimusten läpikäyntiä ja kommentointia. Pöydälle voi tulla myös jonkin kohdeyhtiön hallinnointiin liittyviä kysymyksiä, jotka vaativat selvittelyä. Lisäksi pääsee mukaan mielenkiintoisiin sijoitustoiminnan kehitysprojekteihin sekä lakiaiheisten koulutusten valmisteluun.

Mitä opit harjoittelun aikana?

Olen saanut hyvin käytännönläheistä oppia pääomasijoitusalalta – ei pelkästään juristilasien läpi vaan myös yleisesti sijoitustoiminnasta. Olen myös oppinut ymmärtämään in-house-juristin roolia osana yhtiön toimintaa ja saanut uutta substanssiosaamista esim. tietyistä yhtiöoikeudellisista asioista.

Hauskin muisto harjoittelusta?

Tesin keväällä järjestämä henkilöstöpäivä Calliolassa.

Kenelle harjoittelu Tesin lakitiimissä voisi sopia ja vinkit harjoitteluohjelmasta kiinnostuneille?

Syyskuun aikana Tesille on aukeamassa lakitiimin harjoittelijan haku ensi vuodelle. Suosittelisin harjoittelua oikeastaan kaikille oikkareille opintojen puolivälistä eteenpäin, mikäli pääomasijoitustoiminta tai liikejuridiikka laajemmin kiinnostaa – on varmasti hyödyllinen harjoittelukokemus. Käytännössä kyseessä on vuoden mittainen harjoittelu, josta kevät ja syksy tehdään osa-aikaisena 2–4 päivää viikossa tilanteesta riippuen koulun ohella ja kesä täysipäiväisesti.

Lue lisää ja jätä hakemus

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä. Tesin sijoitustiimeihin trainee-haku on kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Muihin tiimeihin rekrytoidaan harjoittelijoita tilanteen mukaan.

Tesi(Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä.Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Instagram | Bluesky | Threads | Uutiskirje